Zwitserland betaalt je goed om in dit kleine dorpje te wonen

Ken je dat gevoel? Je zit zondagavond op de bank te kijken naar het immens populaire Ik Vertrek en denkt: ‘dat kan ik veel beter’. Dat kan nu! Het kleine, Zwitserse dorpje Albinen is op zoek naar nieuwe inwoners. En daarin gaan ze ver, heel erg ver. Het pittoreske plaatsje in de bergen biedt een bedrag van maar liefst 25.000 Zwitserse frank per volwassenen en nog eens 10.000 per kind. Voor een normaal gezin van een vader, moeder en twee kinderen betekent dit dus een mooi welkomsbedrag van 70.000 franken (omgerekend 60.199,52 euro). Als tegenprestatie zul je er wel minimaal tien jaar moeten wonen, maar dat is slechts een formaliteit. Iemand die hier ja tegen zegt, zal namelijk al langer met het idee spelen om naar het land van de uurwerken en toptennissers te gaan.

De reden dat Albinen zoveel geld wilt neerleggen voor nieuwe inwoners, is vanwege het teruglopende aantal Albinenen (als je ze zo noemt). Er wonen slechts 240 mensen en veel van hen zijn er de afgelopen vertrokken of overleden. Wil jij je opgeven, dan moet je maximaal 45 jaar oud zijn en een huis aanschaffen van ongeveer 200.000 Zwitserse franken.

Wie nog twijfels over zijn of haar potentieel nieuwe bestaan heeft, kan het beste de onderstaande video kijken om een goede indruk van Albinen te krijgen.

 

Beeld: Gerhard Mathieu