Wijn-goede-investering-rendement

Wijn blijkt uitstekende investering met hoog rendement

Door de jaren heen zijn er veel verschillende manieren geweest om met geld om te gaan. De een stopt het in een sok onder zijn bed, de ander spaart erop los en weer en volgende gaat ermee naar de beurs of gaat het investeren. En in die laatste categorie heb je oneindig veel variaties. Sla je goud in? Investeer je in kunst of gaat jouw geld in vastgoed zitten? Soms is het koffiedik kijken, maar in dit geval niet.

Uit de Luxury Investment Index van dit jaar blijkt welke producten de beste beleggingen zijn. Daarin zijn drie verschillende gradaties. Zo wordt er gekeken naar het rendement over een jaar, vijf jaar en tien jaar. Wat blijkt? De beste investering is niet kunst, dure horloges of luxueuze auto’s, maar wijn. De alcoholische druivensap blijkt op zowel kort als lange termijn voor een goed rendement te zorgen.

Steek je er voor een jaar je geld in, dan creëer je een winst van 25%, over een periode vijf jaar is dit 61% en na een decennium maak je een rendement van 231%. Bij andere producten als dure auto’s, kunst en aandelen doe je het ook niet verkeerd, maar wijn is het product waar je echt spekkoper bent.