Verre Oosten in het warme Westen

Steeds meer mensen zoeken de zon op in de het voor- en najaar. Dat gezegd, is de ene overwinterlocatie de ander niet. Bernie ging voor luxe en ontvluchtte het troosteloze weer in de polder voor een verdiende vakantie in het exclusieve Asia Gardens Hotel Thai & Spa.  

Nog een glaasje vers geperste jus d’orange, mijnheer? Of maken we er een Mimosa van – vruchtensap met champagne – het is per slot van rekening vakantie, niet waar? Voor ons kleurt het licht het blauwe zwembad op en daarom heen een eindeloos palmenbos waarin bijna 3.000 inheemse plantensoorten zijn gepoot. Tussen de bomen wordt een langgerekt gifgroen gazon zichtbaar dat tot ver over de omliggende heuveltoppen reikt. Alsof het hartje zomer is. Iets na tienen in de ochtend, zitten we aan het ontbijt in een van de negen bars en restaurants van het Asia Gardens Hotel Thai & Spa. Voor de nodige ontspanning – en om aan het grauwe Nederlandse najaarsweer te ontsnappen – zijn wij in een van de meest paradijselijke vakantieoorden neergestreken.

Rust en ruimte
Dit is geen hotel-resort met een imposante tuin, maar eerder – zoals ook in de folder op onze hotelkamer wordt omschreven – een tropisch park waarin een aangename slaap- en verblijfsplek is aangelegd. Prettige bijkomstigheid: anders dan de naam en het voorkomen van het resort doen vermoeden, hebben we voor onze retraite niet de halve wereld hoeven om te vliegen; Asia Gardens Hotel Thai & Spa ligt in het diepe Zuiden van Spanje, nabij bejaardenkolonie Benidorm. Inwoners van dat laatste permanente vakantieoord voor Hollandse en Duitse bejaarden, komen we hier overigens niet tegen; ons verblijf staat te boek als ‘The Royal Hideaway’ en ontvangst aldus een exclusievere doelgroep van internationale gasten. Dat gezegd, is ons onderkomen géén jetset-oord waar je je in de zenuwen werkt of je zomerfiguur en teint de voorbije maanden hebben overleefd en waar je op ieder moment aan het zwembad het risico loopt om als lijkbleke figurant in een story van een hippe Instagrammer vereeuwigd te worden. Asia Gardens Hotel Thai & Spa richt zich vooral op gasten die voor eventjes wensen te ontsnappen aan de hectiek van hun alledaagse drukke bestaan: uitpuffende zakenlui, vermogende gezinnetjes en dertigers, veertigers en vijftigers met behoefte aan nét dat beetje meer in hun vrije uren.

Meer
En meer, dat krijg je zeker bij Asia Gardens Hotel Thai & Spa. Te beginnen bij de luxueus ingerichte kamers. Die zijn, zoals je mag verwachten van een high-end vijfsterrenresort, van alle gemakken voorzien. Opvallend echter is het design: de Balinese sfeer van het vakantieoord is niet gemaakt, voorkomend en tot in de kleinste details doorgetrokken. Ook het speciaal ontworpen bed nodigt uit. Net als de ruime badkamer. Niet dat we heel veel tijd in onze slaapvertrekken doorbrengen. Vroeg in de ochtend hebben we gereserveerd voor een Tai Chi en yogales en na het ontbijt vleien we ons direct aan een van zeven prachtige thematische zwembaden die compleet met gigantische Aziatische beelden, watervallen en fonteinen zijn ingericht. Bij slecht weer nemen we onze toevlucht in het binnenbad ook dat is niet onprettig.
Plekken zoals deze, zijn voor de happy few. In het winterseizoen betaal – nog los van bestedingen aan uitstapjes in de buurt en diners – al gauw 1.200 euro per persoon inclusief vlucht. Aan de andere kant: reken je die prijs door naar een gemiddelde vakantie in de zomer, dan lijkt het alles eigenlijk heel erg mee te vallen.

Meer info: Asiagardens.es