Top vijf: De meest excentrieke pretparken ter wereld

De een vindt het fantastisch, terwijl de ander ervan gruwt: pretparken. Toch is er meer te vinden op de wereld dan alleen Disneyland, de Efteling en het Dolfinarium Harderwijk. Het kan extremer of veel interessanter. Wij hebben voor jou de top vijf van pretparken die je, zelfs als je er niet van houdt, toch op je verlanglijstje moet zetten.

1 La Cité du Vin

Als er nou één pretpark ter wereld is waar kinderen niets te zoeken hebben, dan is het wel La Cité du Vin in Bordeaux. Wijnstad in de hoofdstad van de rode wijn, waar je alles leert over de oorsprong, de productie, het belang van terroir en het hele proces rondom wijn. Uiteraard is de entreeprijs inclusief een proeverij. Naast de permanente expositie zijn er regelmatig evenementen die voor nog meer proefplezier zorgen. Er zijn zelfs workshops met proeverijen waar de kinderen toch aan mee mogen doen.
www.laciteduvin.com

2 Hacienda Napoles

Fans van seizoen 1 en 2 van Narcos weten al wat er te zien is op het landgoed Hacienda Napoles: dit is het enorme complex dat Pablo Escobar voor zichzelf liet aanleggen met de stapels cash die hij verdiende met zijn cokehandel. Omdat de man het park zelf niet meer nodig heeft, mag het publiek er tegenwoordig in. De entree wordt gevormd door een boog met daarop een replica van het vliegtuig waarmee Pablo zijn eerste lading drugs in de Verenigde Staten afleverde. Op het terrein is helaas veel van het verleden gesloopt, maar de nijlpaarden van Escobar zijn er nog steeds. De huidige exploitant van het park heeft er een safaripark bijgebouwd en heeft replica’s van een grottencomplex elders in Colombia laten maken. Wie alleen voor Escobars verleden komt, moet het doen met halve ruïnes en de restanten van zijn autocollectie die ooit in vlammen opging. Desondanks is het een must see voor de fans van de serie.
www.haciendanapoles.com

3 Ferrari World Abu Dhabi

Geen enkele autoliefhebber heeft uitleg nodig over de reden waarom je naar Ferrari World moet gaan: Ferrari’s. Nee, het park ligt niet in Italië, maar in het zanderige emiraat Abu Dhabi, vlak naast het Yas Marina Circuit waar jaarlijkse de laatste Formule 1-race van het seizoen wordt verreden. In het park draait het om achtbanen (je vindt er de snelste achtbaan ter wereld) en om karten, maar je kunt er ook in een echte Ferrari rijden.
ferrariworldabudhabi.com

4 Diggerland

Op een aantal plaatsen in Engeland vind je de graafparken van Diggerland. Er is niets aristocratisch aan deze graaf: het gaat om graafmachines. Wie heeft er nog nooit aan gedacht om eens met zo’n loei van een machine aan de slag te kunnen, zonder er meteen je werk van te maken? Lekker een beetje gaten in de grond scheppen is een ding, maar er zijn ook attracties die rondom de gravers zijn gebouwd.
www.diggerland.com

5 Crocosaurus Cove

Freek Vonk werd gebeten door een haai, maar dat moet beter kunnen: in Crocosaurus Cove in de Australische stad Darwin kun je zwemmen met krokodillen. Gelukkig zit je zelf wel in een kooi, dus veilig is het als het goed is wel. Het Dolfinarium is ook kinderspel bij de zoutwaterkrokodillen (of crocs, zoals de Australiërs ze noemen) die vanaf grote stokken en hengels gevoerd worden.
www.crocosauruscove.com

Laatste van Cult

0 0,00