(Top) bier aan boord

Betsy’s back! Het bijzondere bier dat Cathay Pacific ontwikkelde met de Hong Kongse brouwer Gweilo Beer en dat voor het eerst in 2017 aan boord tussen het Verenigd Koninkrijk en de thuisbasis te proeven was, wordt vanaf nu voor iedereen aan boord op intercontinentale vluchten (en in de business lounges) van de vliegmaatschappij geschonken.

Bier brouwen is een kunst. Je kan het of je kan het niet. Het vraagt om vakmanschap en toewijding maar bovenal ook om smaak. Smaak om te weten wat goed is en onderscheidend en wat aan zal slaan bij dorstige reizigers.
Wat dat betreft is Cathay Pacific meer dan ooit geslaagd. Betsy Beer, dat na aandringen van liefhebbers opnieuw wordt uitgegeven, is een bijzondere pale ale met een prettige ondertoon van Citrus door de toevoeging van sinaasappelschil tijdens het kookproces. Het bier – vernoemd naar de allereerste kist van de Hong Kongse maatschappij – wordt gebrouwen uit een mix van ongebrande gemoute gerst en licht geroosterde gerst voor een zoet moutig-profiel met brood, koekjes en toffee-extracten. Het biedt stevigheid en tegelijkertijd verfrissing aan boord. Daar bestellen wij graag een glas van. Of nou ja, twee. Of op een hele lange vlucht: drie!