Tijdsbestek

Je hoeft maar naar het horloge van een man te kijken om te weten wie je voor je hebt. Met deze acht hoogstandjes zit je goed.

Door Richard Nagel

Breitling Navitimer 1 Automatic 38

Zelfs de conservatieve horlogewereld is bezig genderneutraal te worden. De Navitimer van Breitling is al decennia een populair vliegeniershorloge en deze nieuwe editie is ideaal voor mannen en vrouwen die een kleiner (en dus subtieler) horloge willen.

€ 3.920
breitling.com

Audemars Piquet Royal Oak Offshore Grand Complication 

Ben je verlegen? Dan is dit witte horloge van keramiek niets voor jou. Je zult namelijk nogal wat aandacht trekken met deze Audemars Piguet. Die spotlight deel je wel met een hoop technologie: een minute repeater, eeuwigdurende kalender en split seconds chronograaf.

€ 610.500
audemarspiquet.com

Panerai Luminor Base Logo 3 Days Acciaio

Het feit dat je een Panerai draagt, zegt al genoeg over je vermogen. De Luminor Base Logo is sowieso al goed, die heeft de opsmuk van een krokodillenleren band niet nodig. Een canvas band past goed bij het model en houdt de uitstraling stoer.

€ 4.600
panerai.com

QLOCKTWO W39

Wijzers op horloges zijn vanaf nu cliché. De horloges van QLOCKTWO vertellen je gewoon in een volzin hoe laat het is. De woorden lichten pas op als jij dat wilt, dus lijkt het horloge tussentijds een abstracte matrix van woorden.

€ 1.109
qlocktwo.com

Longines Legend Diver Watch

Het duikershorloge van Longines is legendarisch en zo durven ze het zelf ook te noemen. Toch houdt dat ze niet tegen te experimenteren. Deze versie is gecoat met zwart PVD en afgewerkt met een rubberen band.

€ 2.380
longines.com
Foto: Jorge Herrera

Montblanc 1858 Automatic Chronograph

Montblanc laat even zien hoe je een cool horloge maakt. De chronograaf is makkelijk af te lezen en de markeringen zijn praktisch. Maak dat af met een gestroomlijnde kast en een kwiek bandje en je hebt wat ons betreft een klassieker te pakken.

€ 3.990
montblanc.com

Bell & Ross BR-X1 Skeleton Tourbillon

Subtiel is Bell & Ross met dit horloge niet, maar dat hoef je ook niet te zijn als je zo’n technisch wondertje hebt gemaakt. Door de doorzichtigheid krijgt de tourbillon bij de zes alle aandacht. Bijkomend voordeel is dat je geen witte markering meer hebt op je pols na een vakantie.

€ 400.000
bellross.com