Thule: Bak van je hart

Met een dakkoffer van het Scandinavische merk Thule ben je stijlvol, veilig en vooral comfortabel op weg naar je wintersportbestemming deze winter. Dat gezegd, leent het product zich ook uitstekend voor een autovakantie dit voorjaar of deze zomer.

Skikleding – check! Een extra paar jassen om de blits te maken in de sneeuw – check! Schoenen, moon boots, ski’s – Check! Check! Check! En een bagagedrager om al deze mooie, spulletjes veilig en ongeschonden de bergen in te krijgen?

Het is opvallend hoe we in onze voorbereiding voor onze wintersporttrip aan alle mogelijke spullen denken die we voor een sportieve vakantie nodig hebben, maar nog weleens vergeten hoe we al die benodigdheden van A naar B krijgen. Heb je weleens van die auto’s op de weg gezien waar de achterbak (en vaak ook de passagiersstoelen) volgestouwd zijn met zakken, koffers en opgefrommelde kleding? Dat je de vakantiegangers uiterst ongemakkelijk ziet zitten tussen alle spulletjes tijdens hun uren-durende autoreis?
Voor ons verblijf in de sneeuw- én een aangename reis daar naar toe- schaffen wij een Thule Motion XT XXL aan: een aerodynamische opslag van maar liefst 610 tien liter die heel gemakkelijk en snel op het dak van onze auto te bevestigen is met Thule Edge Wingbar dakdragers. En, om maar zeker te zijn dat het ons in de kou aan niets ontbreekt, maar meteen de Thule GoPack tassenset. Daarbij kunnen we met het strakke ontwerp van het Zweedse merk nog best wel voor de dag komen.

Zweden
Bij het krap 80 jaar oude bedrijf Thule draait alles om efficiëntie en design. De Scandinaviërs zijn bekend om hun prettig vormgegeven koffers en rugzakken. Maar dus ook om hun fijn vormgegeven dakkoffers en bakdragers. Door flinke investeringen in onderzoek en ontwikkelen zijn de Zweden op dat gebied afgelopen decennia marktleider geworden.
Dat gezegd zijn de producten niet alleen handig en mooi, maar bovenal ook veilig. En dat voelt goed, tijdens een lange rit waar we met de auto nog weleens op een verlaten parkeerplaats langs de weg stil komen te staan. Veiligheid staat ook centraal bij de sluiting van de dakkoffers. Thule koffers laten zich maar op één manier sluiten: dankzij een mechanisme dat de deksel exact op de juiste plekken in de bodem laat klikken. Alleen als de dakkoffer goed dicht zit kun je de sleutel eruit halen; dicht is dicht.
Extra opslag voor op de auto tijdens een lange rit, daar denken we niet automatisch aan, geven ook de Zweden toe. Bij deze – je bent alvast gewaarschuwd, of nee: geadviseerd, voor je met al je skispullen de weg op gaat. Thule maakt niet alleen je verblijf, maar vooral ook de reis er naar toe een stuk aangenamer.

Meer info op Thule.com