Stoer en mannelijk

Niet een golden earring, maar een luxe Zwitsers/Italiaans horloge is wat het hart van Barry Hay sneller doet kloppen. Hij draagt zijn Officine Panerai-horloge dan ook elke dag met erg veel plezier. Hij vertelt zelf over zijn uurwerk: ‘Ik draag een Panerai Luminor Marina. Dat vind ik hét model. Ik heb altijd iets gehad met Panerai. Mijn vrouw zei dat ik niet zo raar moest doen en zo veel geld aan een horloge moest besteden.  “Koop gewoon een Casio,” zei ze, “die doen het ook goed.” Maar dit horloge bleef maar door mijn hoofd spoken. En dan zat een van mijn beste vrienden, die ook een Panerai heeft, ook nog de hele tijd met dat ding opzichtig in mijn gezicht te zwaaien. Het is een echt object of desire. Ik moest het hebben.

Tig jaar geleden waren we op vakantie op Sint-Maarten en daar lag dit horloge opeens. Mijn vrouw liet me even van de halsband los en zei: “Ga nou maar!” Toen ik het horloge had gekocht, dacht ik: nu ben ik klaar. Ik ben voldaan. Het ontwerp is zo mooi en ergonomisch. Wat het meest in het oog springt is dat hendeltje aan de zijkant, daar maak je de kast nog waterdichter mee.

Ik vind het een stoer en mannelijk uurwerk. Het is echt een uurwerk zoals het hoort. Je ziet op een Panerai meteen hoe laat het is. Daar komt ook het verhaal van het merk nog bij. Dit horloge werd door de Italiaanse marine gebruikt. Het Italiaanse leger stelde niet zo veel voor, maar het schijnt dat die diepzeeduikers wel heel goed waren. Dat moet natuurlijk door het horloge komen. Dat hadden ze misschien ook aan de landmacht moeten uitdelen.

Je hebt verschillende kleuren. Zo vond ik de versie met de grijze wijzerplaat ook erg mooi, maar toch iets minder rock-’n-roll. Die is iets pedanter. Soms lees ik in tijdschriften iets in de trant van: “Daar heb je die gozer met zijn Porsche en Panerai.” Daar kan ik best pissig om worden. Ik vind het eerder een soort bouwvakkershorloge; stoer en degelijk. Het zit gewoon goed in elkaar. Klaar.’

Barry Hay en zijn Panerai zelf bewonderen? In maart doet hij met Flying V Formation een clubtour door Nederland. Voor alle data kijk je op www.barryhaymusic.com

Laatste van Horloges

Join the MVMT

Het was een succesvolle crowdfunding campagne die een kickstart gaf aan het
0 0,00