Staudt horloges presenteert de Praeludium Guilloche, elegantie om je pols

Yvo Staudt zag het maken van horloges niet alleen als een ambachtelijke een mooie manier om zichzelf te onderhouden, maar beschouwde het ook als zijn ultieme missie om het ideale horloge te maken. Een paar jaar geleden was dat iets wat hij zelf niet eens zou voorzien. Yvo was – en is nog altijd – een zeer getalenteerde accordeonist en pakte op zijn prille achttiende levensjaar zijn koffer om in Pescara bij één van de beste spelers ter wereld (Claudio) te studeren. Hoewel hij het er meer dan behoorlijk vanaf bracht, begon er toch iets te wrikken. Hij was in het tweede jaar niet meer volledig op zijn plek en zocht met horloge een welkome afleiding. Een afleiding die zó groot werd, dat hij er zich voor de volle 100% aan toewijdde en zelfs zijn eigen merk begon: Staudt horloges. Met zijn pronkstuk, de Praeludium Guilloche, heeft hij tevens het horloge van zijn dromen ontworpen.

De Praeludium Guilloche heeft een kast met een diameter van 42,5 mm en is vervaardigd uit 18 karaats rosegoud. Daarnaast is het tot drie bar waterdicht en heb je de mogelijkheid om – door een gebold saffierkristal met een dubbele anti-reflectielaag – altijd perfect zicht te hebben op de zilveren wijzerplaat. De Guilloche – een term die gebruikt wordt voor verschillende graveertechnieken waar patronen mee op het horloge gezet worden – heeft een gangreserve van maar liefst 50 uur, zodat je genoeg tijd hebt om de tijd en datum erop te bewonderen als je haar niet om hebt.

De prijs voor de Praeludium Guilloche is € 14.000. Op hun website is het model te bestellen, of ga naar één van hun vele vestigingen in Nederland, Duitsland en Noorwegen.