Roger-Waters-Tour-Ziggodome

Roger Waters (Pink Floyd) in 2018 naar Ziggo Dome

Alles fans van Roger Waters opgelet! De frontman van Pink Floyd komt naar ons eigen kikkerlandje toe om twee geweldige optreden weg te geven. Op de Facebookpagina van de Ziggo Dome werd zojuist het nieuws bekend gemaakt. Op 18 en 19 juni is hij in Amsterdam te zien.

Tijdens de start van zijn Us + Them-tour in Amerika maakte Waters al bekend dat ook over de grote plas zijn muziekkunsten zou laten horen. “Het is een mix van dingen uit mijn lange carrière, dingen uit mijn jaren met Pink Floyd en wat nieuwe dingen. Zo’n 80 procent oud materiaal en 20 procent nieuw, maar het wordt allemaal door een algemeen thema verbonden. Het wordt een coole show, dat beloof ik je. Het wordt spectaculair, zoals al mijn shows”, zo is op de website van de Ziggo Dome te lezen.

Kaarten bestellen

Wie ten koste van alles kaarten wil bemachtigen voor deze legendarische artiest, moet er snel bij zijn. Aanstaande vrijdagochtend (29 september) gaat de kaartverkoop van start. De prijzen van de tickets zijn nog niet bekend, maar meer informatie over de twee concerten is hier te vinden. Mocht je niet in Nederland aan tickets komen, dan is het een idee om in Europa af te reizen naar Duitsland, Noorwegen, Portugal of Finland. Dat zijn enkele andere Europese landen die hij tijdens zijn tour nog meer zal bezoeken.

Pink Floyd

Roger Waters brak wereldwijd in de jaren ’60 door met zijn band Pink Floyd. Daarmee behaalde hij samen met zijn bandleden David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright, Syd Barrett en – voor één jaar – Bob Klose gigantische successen. Albums als ‘Dark Side Of The Moon’, ‘Wish You Were Here’ en ‘The Wall’ staan vandaag de dag nog altijd bekend al klassiekers. Ook om hits zat de groep niet verlegen. Nummers als ‘Shine On You Crazy Diamond’, ‘Wish You Were Here’, Comfortably Numb’ en ‘Another Brick In The Wall’ worden alom gezien als een paar van de beste hits aller tijden.