Reizen met sterren

Het door Michelin bekroonde menu van toprestaurant-keten Black Sheep is vanaf dit najaar niet alleen in business en first class maar ook voor economy-passagiers beschikbaar bij Cathay Pacific. Daarmee wordt je reis naar het Verre Oosten een culinaire ontdekkingstocht.

Dat vliegen met Cathay Pacific al lang niet meer alléén gaat over het bereiken van je vakantie- of zakenbestemming, maar vooral ook over de ervaring van het reizen zelf, dat moge bekend zijn. De luchtvaartmaatschappij uit Hong Kong, met dagelijks meerdere vluchten vanaf Amsterdam, piekt al jaren bovenaan alle internationaal ranglijsten (waaronder het gerenommeerde onderzoek van Skytrax). Dat gebeurt met zijn hypermoderne toestellen, uiterst comfortabele stoelen en het spectaculaire entertainment aan boord. Daarbij weten liefhebbers van Cathay Pacific dat het ze, zowel in economy als business en first, ook qua service en op culinair vlak aan niets ontbreekt. Wat betreft dat laatste, heeft de vliegmaatschappij echter nieuws. Goed nieuws. Smakelijk nieuws. Het volledige menu aan boord wordt immers vanaf dit jaar verzorgd door Black Sheep restaurants; tot voorkort bereidde deze sterrenketen alleen de maaltijden voor reizigers voorin.

Michelin
Black Sheep is een begrip in het oosten; het restaurant (het geesteskind van Christopher Mark en Syed Asim Hussain) met hoofdvestiging in Hong Kong, combineert de Aziatische gerechten en bereidingswijzen met Europese klassiekers. Kenners roemen die formule om kwaliteit en innovatie. De kritische kookbrigade van Michelin afgelopen jaren al twee sterren uit aan Black Sheep. Tijd om dat eens te proeven, mocht je dat tot op heden nog niet hebben gedaan.
Op het nieuwe menu in de economy class staan vier keuze-voorgerechten waaronder een verfijnde koolsalade met kip en Nuoc Cham-dressing en een frisse mix van inktvis, citroen wortelen en Tehini-dressing. Als hoofdgerecht hebben gelukkige reizigers vijf keuzes; wij gaan voor gestoofd rundvlees in rode wijn met groene bonen en citroen-gremolata. En wel ja – waarom geen tweede dis – Mexicaanse ‘pulled pork’ met geroosterde pompoen en bruine rijst.
Voor wie van de kunsten uit de keuken na landing en (voor een terugkeer naar huis) geen genoegen kan krijgen: Black Sheep, heeft 23 vestigingen in Hong Kong en voor reizigers naar mainland China één in Shanghai.