Reinhard Frans verovert België met succesvolle schoenformule

De Amsterdamse schoenmaker Reinhard Frans gaat internationaal. Onlangs opende het ambachtelijke bedrijf, dat in eigen land bekend geworden is met betaalbare luxeschoenen, een winkel in Antwerpen en Brussel.

De Hollandse koopmansgeest – zegge: onze ‘o zo geliefde prijs-kwaliteitverhouding – is in het buitenland onnavolgbaar. Immers, zo oordelen onze handelspartners over de grens, iets is óf goedkoop en daarmee niet echt duurzaam óf goed, maar dan hangt er ook wel een prijskaartje aan. Heel veel extra smaken heb je niet. De Amsterdamse schoenmaker Reinhard Frans laat onze Zuiderburen zien dat het ook anders kan. Vanaf dit jaar heeft het bedrijf een vestiging in Antwerpen en een in Brussel.

Eigenlijk hoef je niet op de prijs te letten in de winkels van Reinhard Frans; voor zo’n beetje al het uitgestalde schoeisel reken je namelijk een zelfde bedrag af: 160 euro voor een paar luxueuze herenschoenen. Dat bedrag ligt ver onder de prijs van de competitie, zo weten wij maar al te goed, en toch lijkt er in het design en materiaalgebruik weinig verschil met de duurdere merken. Hoe doet Reinhard Frans dat? Door slim te ondernemen!
Anders dan andere schoenfabrikanten, vindt bijna de hele productie van de schoenen van het bedrijf met hoofdkwartier in Amsterdam, in huis plaats. Daarmee zijn tussenliggende marges beperkt en kan Reinhard Frans zijn prijzen voor de kritische koper laag houden. ‘Affordable Luxury’, noemt de schoenmaker dat.

Dat gezegd biedt de schoenmaker meer dan we in de winkels aan moois voorbij zien komen: op verzoek kan het model, de leersoort, de leest, de zool en het design worden aangepast. De prijs voor zo’n paar op maat gemaakte stappers ligt nog op geen 200 euro. En ook dat vinden wij alleszins redelijk.
Dankzij zijn unieke positionering, lijkt succes bij de Vlamingen en Walen een kwestie van tijd. Al lijken, bij een bezoek aan de winkels in de grootste Belgische steden, klanten aanvankelijk vooral verbaasd: ‘luxueuze herenschoenen voor een betaalbare prijs, dat kan toch niet?’. Jawel! Dat heet nou Hollandse koopmansgeest!

Ben je voor een stedentripje of ontspannen weekendje over de grens – breng dan beslist eens een bezoek aan deze vrienden van Bernie.

Reinhard Frans Antwerpen
Leopoldstraat 18, 2000, België

Reinhard Frans Brussel
Rue de Namur 66, 1000, België

 

 

Laatste van Mode

Leven op water en zeep

Een verzorgd uiterlijk opent deuren. Bernie zet de producten van dit moment
0 0,00