Cavas-Wine-Lodge-hotel-Argentinie

Proosten op het Argentijnse leven doe je bij Cavas Wine Lodge

Iedereen heeft op zijn bucketlist een trip naar Zuid-Amerika staan. Daar is geen twijfel over mogelijk. Nederland is mooi, Europa heeft ook een aantal prachtige gebieden, maar bij andere continenten vind je iets heel anders. Ander klimaat, andere cultuur, een totaal andere beleving. Je ziet het terug in landen als Brazilië, Peru en vooral: Argentinië, land van koningin Máxima, Lionel Messi en de Paus.

Een van de steden waar je dan kunt vertoeven is Mendoza: een stad die in het westen ligt, tegen het Andesgebergte en de Chileense grens. Daar kun je niet alleen wat cultuur snuiven, maar ook nog eens plaatsnemen in één van de beste hotels ter wereld.

De Cavas Wine Lodge, zoals het heet, is een zeer luxueus hotel met toegang tot een enorme wijngaard, een spa en een restaurant dat je het gevoel geeft alsof je bij Jonnie Boer aanschuift. Tel daar een aantal chique slaapruimtes bij op en je hebt een vrijwel perfecte locatie bent. En zeg nou zelf, het komt wel erg dicht in de buurt.

Wie een kamer wil reserveren zal wel een gespekte bankrekening moeten hebben. Een overnachting kost al gauw zo’n € 550 moeten neerleggen. En dat is slechts de instapprijs. Je kunt maximaal € 1300 per nacht voor een kamer spenderen.

Ben jij toch meer een liefhebber van het Franse platteland en verruil je de wijngaard liever voor de champagnestreek? Geen probleem! Bernie bezocht een tijdje gelden de champagnestreek om voor jou een ode te brengen aan de bubbels. Dat verslag vind je hier.