Porsche-beveiliging-diefstal

Porsche beschermt klassiekers met speciaal anti-diefstal systeem

Als het aan Porsche ligt, gaat de Duitse autogigant in het voorjaar van 2018 een systeem lanceren waarmee het de klassieker Porsches zo goed mogelijk beschermt. En gelijk hebben ze. Het zijn stuk voor stuk zulke geweldige wagens, dat ze altijd heelhuids bij hun rechtmatige eigenaar moeten blijven. Met het ‘Porsche Classic Vehicle Tracking System’ wil het luxemerk uit Stuttgart ervoor zorgen dat het aantal diefstallen rondom klassieke bolides drastisch afneemt.

Het systeem bestaat uit een GPS-volgssysteem en sensoren die op onzichtbare plekken van de Porsche zijn geplakt. Zodra er een exemplaar word gestolen, komt er een signaal naar de alarmcentrale en de eigenaar van het voertuig. Bevestigd de eigenaar dat er inderdaad sprake is van diefstal, dan neemt de centrale contact op met de lokale politie. Met de app die het tracking systeem bijhoudt, kun je niet alleen de bestemming checken, maar ook de rijgegevens opvragen.

Maar deze techniek is niet het enige dat Porsche wilt introduceren. Ook de ‘geofence’ is in aantocht. Hierbij kan de eigenaar het bereik van zijn of haar Porsche bepalen als deze aan een ander wordt uitgeleend. Ook kan er een topsnelheid worden ingesteld.