PInpoints-2-Bernie-art

De pareltjes van de buitenlandse kunst

Duitse schatgravers
Pergamon Museum
Wij snappen maar al te goed dat je tijdens je vakantie niet snel binnenstapt in een archeologisch museum om een paar oude scherven en verweerde kunstobjecten aan een nader onderzoek te onderwerpen. Het Pergamon Museum, ingekapseld tussen de gigantische Dom en enkele andere musea en expositieruimten op het Museuminsel in Berlijn, is echter anders dan anders en alleen al vanwege het gebouw het bezoeken waard.
→Bodestrasse 1, Berlijn

Contemporain Turks
Rodeo Gallery
Deze galerie, op enkele minuten van het drukke Taksimplein in Istanbul, is een van de voorlopers van de contemporaine Turkse kunstwereld. De zeven jaar oude winkel en tentoonstellingsruimte biedt werk van lokale schilders en beeldend kunstenaars, onder wie Iman Issa en Gulsun Karamustafa, maar spot ook internationaal talent als James Richards. Meest opvallende object in de collectie is een 30 vierkante meter groot boekenplafond.
→Siraselviler Caddesi 49/1, ISTANBUL

Fotomomentje
.
Een modern complex waarin je je smartphone vol schiet. Dit gebouw – dat niet alleen gebruikt wordt als expositieruimte, maar ook als operazaal en bioscoop – lijkt nog het meest op het skelet van een enorme orka. ‘De vissengraat’, zoals het ontwerp van Félix Candela door omwonenden ook wordt genoemd, krijgt ook behoorlijk veel kritiek: de aanleg (voor zo’n miljard euro) zou veel te kostbaar zijn geweest.
→Av. Del Professor Lopez Pinero 7, Valencia