Op naar Zuid-Afrika

Het is nog steeds guur en koud in Nederland en in de rest van Europa is het eigenlijk niet veel beter. Onder de evenaar is het nu echter zomer, dus daar moet je zijn. We reden een flink stuk langs de kusten van de Indische en de Atlantische Oceaan in Zuid-Afrika.

Het vliegtuig brengt ons via Johannesburg naar Oos-Londen, gelegen in het zuidelijke deel van het land. Vanaf het vliegveld zetten we met de auto meteen koers naar het westen, langs de kust is het uitzicht op de Indische Oceaan meteen adembenemend. Dit is echter nog maar het begin van de rit. De eerste tussenstop wordt Port Alfred, met zijn jachthaven. Voorbij Port Elizabeth wordt het uitzicht echt fenomenaal, we zijn aan het einde van de Garden Route, maar vanuit het oosten komend is het voor ons het begin.

Garden Route
Voor de wandelaars en hikers is de omgeving van Knysna geweldig. De rotsen van de Knysna Heads zijn wereldberoemd om de vergezichten. Iets verder langs de route komen we langs de hoogste bungeejump ter wereld. We bedanken voor de sprong in het diepe, maar kunnen vanaf de 216 meter hoge brug in Bloukrans genieten van het uitzicht op de kloven, al worden we af en toe opgeschrikt door een huiveringwekkende schreeuw van iemand die aan het elastiek naar beneden springt.

Stellenbosch
Een bezoek aan Zuid-Afrika zou niet compleet zijn zonder een stop in Stellenbosch. We bezoeken er de wijngaarden van golflegende Ernie Els. Zijn – bijzonder origineel genaamde – Ernie Els Wines ligt op een schitterende locatie waar je nooit meer weg wilt als je met een glas sauvignon blanc op het terras bent neergeploft.

De weg naar Kaapstad wordt bepaald door het uitzicht op de Tafelberg. Als het bewolkt is, lijken de wolken als een damasten tafellaken van de rotsen te stromen. De stad biedt te veel om op te noemen zonder dat we alle reisgidsen zouden herhalen. Toch kan je niet om Boulders Beach heen: de woonplaats van de pinguïns. Er zijn er zoveel dat de verkeersborden waarschuwen voor de oversteekplaatsen van deze vogels.

Aan de kant van de Atlantische Oceaan bezoeken we tot besluit Camps Bay, de goudkust van Kaapstad. De huizen met zicht op het water behoren tot de duurste van het continent. Daarvoor krijgen de bewoners een strand voor de deur met het fijnste zand dat je ooit aan je voeten voelde: het lijkt wel alsof je op een wolk loopt. Helaas is het water van de zee ijskoud, dus pootjebaden is voor eigen risico.

Hotels

Oceana
Stel je een droomhotel op een duintop voor en vermenigvuldig die dromen met twee (of drie): zo mooi is de omgeving waar het Oceana Beach & Wildlife Reserve ligt. De suites gaan je voorstellingsvermogen voorbij en zijn bijna allemaal in losse huisjes gesitueerd. In het park wonen honderden diersoorten waaronder giraffes en neushoorns.
R72, Main Road, Rietriver, Port Alfred, Zuid-Afrika

Simola Hotel
Het ziet er allemaal wat erg hotellerig uit in Simola, maar je bent hier niet voor de suites. De golfbaan die door Jack Nicklaus is ontworpen is de grote attractie van het Golf & Country Estatel in Knysna. Je speelt er met uitzicht over de oceaan en de baai van Knysna: algemeen gezien als een van de meest pittoreske vergezichten van Zuid-Afrika.
Old Cape Rd, Eastford, Knysna, Zuid-Afrika 

Agulhas Country Lodge
In Cape Agulhas raken de twee oceanen elkaar, het hotel staat op een heuvel langs het water, vlak bij het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent. De viersterrenkamers zijn gezellig ingericht (lees: niet hypermodern gestileerd) en comfortabel.
673 Main Road, L’Agulhas, Zuid-Afrika

Steenberg Farm
Op twintig minuten rijden van Kaapstad slaap je midden in de wijnregio. Dit vijfsterrenhotel biedt alles waar je op hoopt en de wijn komt van het eigen land. Het gebouw is een combinatie van een monumentaal pand uit 1682 en een recente aanbouw waar het restaurant gevestigd is.
Steenberg Road, Constantia Valley, Kaapstad, Zuid-Afrika

Laatste van Travel

0 0,00
Naar boven