Oled +984: Beeld, geluid en design komen samen

De bijzondere samenwerking tussen televisiemaker Philips en audio-expert Bowers & Wilkins in 2018 smaakte naar meer. Opnieuw sloegen beiden de handen ineen met als resultaat de overrompelende OLED+ 984

De OLED+984 is een droomhuwelijk tussen beeld en geluid. Laten we beginnen bij de visuele spierballen die dit scherm laat rollen. De televisie is voorzien van het nieuwste OLED-paneel en de derde generatie P5-processor die de beeldprestaties verder optimaliseert. Dat zorgt voor verbeterde ruisonderdrukking, scherpte, kleuren, contrast en huidtinten voor alle bronnen. Met name content die origineel bezien wat minder goede kwaliteit kent, tovert deze televisie om tot prachtige beelden. En bestaande HD en 4K content komen helemaal spectaculair tot leven. De derde generatie P5 techniek verbetert namelijk de Perfect Natural Reality-functie en HDR-prestaties voor zowel bronnen die gebruik maken van HDR10 als HDR10+.

Met HDR wordt extra informatie toegevoegd aan het beeldmateriaal. Het gaat dan om contrast, de helderheid en de kleuren van het beeld. Vooral bij beelden met zowel zeer donkere als zeer lichte onderwerpen zorgt dat voor een nog levendigere ervaring. Denk aan een zonsopgang, een kampvuurscène, een verborgen stapel gouden munten in een piratengrot beschenen door het maanlicht… dit soort scenes in films en series komen op de OLED+984 ongekend fraai tot leven.

Topgeluid
Dan het geluid. Het Bowers & Wilkins geluidssysteem van de OLED+984 bevindt zich als soundbar als het ware zwevend onder de televisie. Het krachtige systeem vult de hele kamer en stuurt dialogen richting het midden van het scherm.
Meest opvallend is de zogenaamde Tweeter-on-Top technologie, een typerende B&W-oplossing die het overall geluid naar een hoger niveau tilt. Bij deze opstelling kent de tweeter een eigen behuizing en is uit de speakerkast gehaald. Het resultaat is een zuiver, helder klankenpalet.
De soundbar zelf bevat drie individuele luidsprekerbehuizingen en zorgt voor een bak geluid waar zowel gamers, audiofielen en filmliefhebbers van achterover zullen slaan. Of het nu zware bassen betreft, hoge tonen, daverende kanoninslagen, ronkende motoren of gierende gitaren… alles klinkt vol, helder en zuiver. De OLED+ 984 beschikt bovendien over de nieuwste generatie Dolby decoders met Virtual Atmos voor ruimtelijk geluid. Hierdoor heb je het gevoel je daadwerkelijk middenin een slagveld, autorace of natuurpark te bevinden in plaats van dat je toeschouwer bent.

Ook mooi als ‘ie uit staat
Een veel gebezigde opmerking vanuit de gematigde entertainmentconsument is dat een televisie vaak een ‘onflatteus, aanwezig apparaat’ in de woonkamer is. Die klacht zal bij de OLED+ 984 niet gehoord worden. Ondanks het royale scherm is het design van de televisie, de soundbar en de voet een streling voor het oog. Iedere interieur krijgt direct een boost dankzij de high-end afwerking en het ontwerp. De OLED+ 984 is echt een lifestyle object.

Vanaf € 4.999
Meer info: Philips.nl/c-m-so/tv/p/oled-tv/plus