Tips-goed-verzorgd-haar

De meest gemaakte fouten voor goed verzorgd haar

We willen allemaal zo goed mogelijk voor de dag verschijnen. Fris en fruitig, strak in het pak en de haartjes perfect op zijn plaats. Maar wat naast een goed zittend kapsel nog meer belangrijk is, is de verzorging ervan. Iedereen weet de basis van goed verzorgd haar. Regelmatig wassen, geen klitten etcetera, etcetera. Desondanks zijn er nog altijd een aantal veelgemaakte fouten. Om jou daarvoor te behouden heeft Bernie hier een paar gouden genoteerd. Speciaal voor jou.

Te vaak wassen

Natuurlijk willen we allemaal schoon haar dat niet te vettig is, maar je kunt er ook in doorslaan. Het te vaak wassen van je haar zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke oliën weggaan en de beschermlaag weg is. Doktoren bevelen daarom ook aan om maximaal twee tot drie keer per week grondig aandacht te besteden aan jouw haar, in plaats van iedere dag.

Douche niet te warm

Hoewel inmiddels bekend is dat kouder douchen veel gezondheidsvoordelen heeft (minder stress, beter humeur en meer energie), maar jouw kapsel kan er ook goed van profiteren. Het wordt er gezonder en sterker van. Daarnaast kan (extreem) warm douchen ook roos veroorzaken en dat wilt natuurlijk niemand.

Laat nat haar eerst opdrogen

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je haast je ’s ochtends om naar werk te gaan, pakt snel een hete douche en gaat je haar linea recta kammen en er gel/wax in stoppen. Doe dit alsjeblieft niet! Doordat nat haar minder sterk is, is de kans groot dat je haar breekt of in het ergste geval zelfs afscheurt. En daar wordt helemaal niemand beter van.

Te veel producten gebruiken

Het is o zo verleidelijk. Zit je haar niet perfect? Dan doe je er toch meer gel of wax in! Ook hier sla je de spreekwoordelijke plank dan volledig mis. Je haar wordt er niet alleen vies van, maar ook een stuk vetter en zwaarder. Gebruik daarom één product om te zorgen dat alles in model blijft zitten. In dit geval telt: less is more!

 

Bron: D’Marge

Laatste van Dr. B

0 0,00