Liefde tussen Trump en Kim Jong-un

Foto: Gage Skidmore

“Hij schreef me prachtige brieven, geweldige brieven zelfs. En toen werden we verliefd.” Het klinkt als het begin van een goede roman, maar het zijn de woorden die de Amerikaanse President Donald Trump, twee dagen geleden, uitsprak tijdens zijn speech in West-Virginia over de leider van Noord-Korea. De liefde blijkt inmiddels alweer bekoeld te zijn.

“We zouden een oorlog aangaan met Noord-Korea, dat zou echt gaan gebeuren. We stelden ons allebei hard op”, de woorden waarmee Trump zijn toespraak opende, waarna hij kwam met de inmiddels bekende uitspraak: “En toen werden we verliefd”.

Druk

Of Noord-Korea ook zoveel liefde voelt voor Amerika is in twijfel te trekken. The New York Times kopt maandagavond dat de Noord-Koreanen de druk op de Verenigde Staten flink opvoeren. De Amerikaanse regering zou volgens de Noord-Koreanen te weinig concessies doen en teveel eisen stellen in de overeenkomst om het Noorden te denuclearisering. Daarnaast zou Amerika niet tegemoet komen in de eis om zich bij Noord- en Zuid-Korea aan te sluiten en hierdoor een eind te maken aan de Koreaanse oorlog.

De Amerikaanse regering vindt op haar beurt dat Noord-Korea eerst zelf meer concessies moet doen. Analisten van de Verenigde Staten hebben Noord-Korea dan ook opgeroepen om een volledige inventaris te geven van het nucleaire programma zodat dit geverifieerd kan worden.

Laatste van Actueel

0 0,00