Lamborghini-SUV

Eindelijk: de Lamborghini Urus SUV is in aantocht!

Ja mensen, we hebben we een poosje op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: de Lamborghini Urus SUV komt eraan. We laten de gestroomlijnde modellen van de Italiaanse fabrikant voor wat het is en kiezen voor ruige offroad-trip. Met de Lamborghini Urus SUV. En zoals we van het luxemerk gewend zijn is de Urus niet alleen praktisch, maar ook direct de snelste SUV die er bestaat.

Lees ook: deze Hennessy haalt absurd hoge snelheden

Lamborghini Urus SUV

Wat weten we tot dusver van de Urus SUV? Het beschikt over een 6.0-liter V8 twin-turbo motor met 650 pk. Verder haalt-ie de honderd kilometer per uur in slechts 3.6 secondes en is er een topsnelheid van maar liefst 305 kilometer per uur. Of zoals Stefano Domenicali, CEO van Lamborghini zegt: ‘Het is een echte Lamborghini op het gebied van design, vermogen, rijdynamiek en emotie, net zoals het alledaagse rijgedrag qua milieubelasting.’ In het voorjaar van 2018 is dit exemplaar te koop voor een prijs van 200.000 dollar (168.421 euro).

Lamborghini is de laatste tijd hard bezig om ook hun milieuvriendelijke kant te laten zien. Een krappe maand geleden toonden ze het eerste concept voor hun eerste elektrische variant.