Klaas Dijkhoff: ‘Elke stem is tijdelijk’

Hij is al campagnemanager geweest, staatssecretaris en inval-minister. En dat allemaal voor zijn 37ste. Nu mag Klaas Dijkhoff, de ‘golden boy’ van de VVD, zich bewijzen als fractievoorzitter in de Kamer. Vooralsnog lijkt hem dat goed af te gaan. De nuchtere Brabander valt op door zijn argumentatie, spreekvaardigheid en bovenal zijn gortdroge humor. Bernie sprak met Dijkhoff in zijn werkkamer aan het Binnenhof.

Door: Floris Müller
Fotografie: Paar One

Stay Right!

5x Bernie voor maar € 34,95
Klik HIER voor een abonnement of
bel  
0900 – 226 52 63

Aan aandacht geen gebrek; afgelopen jaar ben je gekroond tot de Best Geklede Man van Nederland (JFK Magazine), je werd de Slimste Mens (in het programma van KRO-NCRV) en bovendien mag je je Liberaal van het Jaar noemen. Wat ontbreekt er nog aan dat lijstje?
‘Nou, ik blijf vooral een politicus, hè. Toegegeven, het is nogal wat; 2017 is moeilijk te overtreffen. Ik ben óók nog getrouwd en vader geworden.’

Houd je ervan om in de belangstelling te staan?
‘Ja, natuurlijk. Niet als doel op zich, maar zeker wel als middel. Als je daar niet van houdt, heb je niets in Den Haag te zoeken. Optredens buiten de politieke arena geven mij de kans om me ook van een andere kant te laten zien; zoals mijn vrienden en familie mij kennen. Mensen stemmen niet alleen op je vanwege je visie of ideeën, maar ook om wie je bent. Als je in het parlement zit, ben je publiek bezit. In korte opnames voor Het Journaal en in de krant wordt mij alleen gevraagd naar acute problemen en politieke ontwikkelingen.

Waardeer je onze opzet en de kwaliteit van onze bijdragen, help ons dan om te groeien. Jouw donatie komt volledig toe aan onze medewerkers en helpt ons om vooraan te blijven lopen.

 

Laatste van Actueel

Thule: Bak van je hart

Met een dakkoffer van het Scandinavische merk Thule ben je stijlvol, veilig

Afrika in 40 dagen

Van alle verre bestemmingen blijft het Afrikaanse continent de meest onbedwingbare. Bernie

Reizen met sterren

Het door Michelin bekroonde menu van toprestaurant-keten Black Sheep is vanaf dit

(Top) bier aan boord

Betsy’s back! Het bijzondere bier dat Cathay Pacific ontwikkelde met de Hong
0 0,00