Kevin-Spacey-House-Of-Cards

Goed nieuws: Frank Underwood komt naar Nederland!

House Of Cards-fans opgelet: niemand minder dan Kevin Spacey, alias Frank Underwood, komt naar ons land. Woensdag 29 november zal Spacey te zien zijn in Ahoy Rotterdam voor BusinessBoost LIVE, een initiatief om ‘beroemdheden dichter bij de mensen te brengen’. Tot vorig jaar stond dit event bekend als Inspiration 360. Bij het event zal de geroemde acteur praten over het succes achter ‘House Of Cards’ en de invloed die het had (en nog steeds heeft) op Netflix.

Nou kan het zo zijn dat je de afgelopen decennia onder een steen hebt gelegen en geen idee hebt wie dit Kevin Spacey-figuur is. Welnu, de 58-jarige acteur begon zijn acteercarrière in 1986 met de film Heartburn, maar werd pas écht bekend toen hij de rol van Roger ‘Verbal’ Kint in ‘The Usual Suspects’ vervulde. Iets wat hij zo goed deed, dat het hem een Oscar opleverde. Vier jaar later herhaalde hij dit kunststukje door als Lester Burnham in ‘American Beauty’ het gouden beeldje in de wacht te slepen.
Sinds 2013 kan helemaal niemand nog om hem heen, vanwege zijn vertolking van intimiderende, machtsbeluste en spijkerharde politicus Frank Underwood in de Netflix-serie ‘House Of Cards’. Alweer vijf seizoenen is de beste politieke serie aller tijden bezig en met smacht wacht menig fan op een zesde deel.

Kevin Spacey is niet de enige gast voor BusinessBoost LIVE. Ook mediatycoon John de Mol en cabaretier Jan-Jaap van der Wal zijn aanwezig. De presentatie wordt gedaan door Eva Jinek en Winston Gerschtanowitz.

Vorig jaar, toen het dus nog Inspiration 360 heette, was miljardair, Virgin-oprichter en iedereens favoriete ondernemer Richard Branson de hoofdgast. Beelden van dat optreden kun je hier vinden.