Kapitale cocktails en prijzig pils

Heb je geld te veel? Dan ben je bij onderstaande bars op het juiste adres. Deze gelegenheden vallen niet alleen op vanwege hun luxueuze aanbod, maar zeker ook vanwege de duizelingwekkende prijzen op het menu.

Fata morgana
Niet alleen het uitzicht vanaf de 27ste verdieping is adembenemend. Ook de gepresenteerde rekening na een avondje borrelen ontneemt je de adem. Gasten in de Skyview Bar – vooral toeristen en Arabische oliemiljardairs – betalen een minimum charge van ongeveer 80 euro. Voor iedere glas wijn komt daar iets minder dan de helft bij.
Skyview Bar – Burj Al Arab, Jumairah Beach Road, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Drinkplaats voor de elite
De upper chic onder de Parijse toeristen slaapt, eet en drinkt in zogenoemde Palace Hotels: gelegenheden die net iets boven het vijfsterrenniveau vallen. Slaag je erin om jouw naam op de gastenlijst te krijgen bij Le Bar du Plaza Athénée, bereid je dan voor op prijzen vanaf 50 euro (exclusief vriendelijke bediening).
Le Bar du Plaza Athénée – Avenue Montaigne 25, Parijs, Frankrijk

 

 

Stilzwijgend
Echte chic praat niet over geld. De Londense elite al helemaal niet. En dat kan nog best eens verraderlijk zijn als je zonder het te weten binnenstapt bij The American Bar in het Savoy Hotel. Ondanks de weinig opvallende aankleding en middelmatige drankkaart eindigt een gemiddelde avond hier al snel in de vier cijfers.
The American Bar – 100 Strand, Londen, Engeland

 

 

Laatste van Pinpoints

Alpenbehandeling

Foto: www.original-mayr.com In de Oostenrijkse bergen geniet je het hele jaar door van
0 0,00