Kamerleden keren niet terug van herfstreces voor faillissement ziekenhuizen

Het is alom bekend dat Kamerleden in oktober een weekje vrij krijgen, onder de noemer ‘herfstreces’. Maar als er in die week meerdere ziekenhuizen failliet gaan dan moet daar over worden gedebatteerd, stelt PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Foto: risastla

Haar voorstel kreeg echter alleen steun uit de hoek van de PvdA en GroenLinks, waardoor het herfstreces door wordt gezet. Agema wilde graag dat de zorgspecialisten van de Kamer vrijdagmiddag bij elkaar zouden komen om een debat te voeren over het faillissement, waarbij ze ook in gesprek wilde met minister van Volksgezondheid Bruno Bruins over de ziekenhuiszorg. Volgens Agema zou het met veertien andere ziekenhuizen ook niet goed gaan.

Gisteren werd bekendgemaakt dat het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten officieel door de rechter failliet zijn verklaard. Deze week vroeg de ziekenhuisgroep nog een uitstel van betaling aan maar dat mocht niet meer baten, de salarissen van werknemers konden niet meer betaald worden.

Laatste van Actueel

0 0,00
Naar boven