Wodka-House-Cards-Bernie

‘House of Cards-wodka’ van 1,3 miljoen dollar gestolen

Paniek bij het Letse luxemerk Russo Baltique. Één van de duurste wodka’s van de wereld – en van hun hand komt – is onlangs gestolen. Dinsdagochtend sloeg Café 33 in Kopenhagen alarm nadat ze tot de ontdekking kwamen dat de gouden wodkafles niet meer in hun vitrine stond, aldus het Deense TV2 Lorry. Dat het een zeldzaam exemplaar is, wordt duidelijk uit het feit dat er maar één van op de wereld is. Ook heeft deze fles een waarde van 1,3 miljoen dollar! Deze komt tot stand vanwege de fles, waarin zowel drie kilo goud als drie kilo zilver in is verwerkt. Voeg daar een leren band uit een Monte Carlo rally wagen uit 1912 bij en de hoge prijs wordt volstrekt duidelijk.

Brian Ingberg

‘Ik heb het van Rusland geleend van de zogenaamde Dartz Factory, die ’s werelds duurste auto’s en wodka’s maken. Hij staat een halfjaar in mijn collectie, maar nu niet meer’, aldus een verbitterde Brian Ingberg, eigenaar van Café 33. ‘Natuurlijk ben ik erg boos. Deze was voor mij de kers op de taart. Van de 1200 flessen die ik bezit, was deze een erg speciale.’

House of Cards

Liefhebbers van de sterkedrank én van series hebben deze wodka eenmaal op hun netvlies zien verschijnen. In het derde seizoen van House of Cards is een kort fragment te zien waarin de fles kort in beeld wordt gebracht.