Hoe kleine automeisjes groot worden

Bernie rijdt met autoliefhebbers in hun favoriete automobiel. Deze editie: Yvette Houtgraaf, beter bekend als ‘Het Automeisje’.

Tekst: Matthijs Goes
Fotografie: Marius Hille Ris Lambers

“Dit is de tweeliter viercilinder versie van de Jaguar F-Type, eigenlijk het instapmodel. Maar vergis je niet, hij heeft toch driehonderd pk. Het is gewoon een sportcabriolet van Jaguar. Als je hem vergelijkt met de V6 is hij maar nul komma zoveel seconde trager op het nul-tot-honderd stuk. Het is alleen een beetje geluid dat je mist als je de V6 of V8 had kunnen betalen. Maar als de mijne lekker warm is, en ik schakel de motorstand op sport en zet de klepjes in de uitlaat open dan krijg je ook leuk gepruttel en geklap te horen.”

“Dat ik in de auto’s terecht zou komen als content creator had ik niet helemaal voorzien. Ik heb iets heel anders gestudeerd, namelijk Facility Management. Na mijn HBO heb ik ook vier jaar lang heel braaf als consultant in die facilitaire branche gewerkt, en dat was leuk. Na vier jaar had ik alleen wel een beetje het gevoel dat het niet helemaal mijn carrièrepad was: ‘blijf ik dit wel leuk vinden als ik dit nog heel lang moet doen?’”

Het autovirus is van mijn vader gekomen, want die had een Porsche 356 toen ik nog een klein meisje was’

“Ik ben op dat moment gaan nadenken over wat ik wel heel leuk vond en dat werd een combinatie van schrijven, fotografie en de passie voor auto’s die ik altijd al had. Die drie dingen heb ik gecombineerd en ik ben heel voorzichtig met een Facebookpagina begonnen naast mijn normale job. Ik moest natuurlijk kijken of mensen het wel interessant vonden wat ik te melden had. Eigenlijk begon dat toch wel redelijk snel te groeien, waardoor ik op een gegeven moment part-time ben gaan werken en een switch naar Volvo heb gemaakt. Ik deed daar de online sales bij een dealer. Die wilde me echter fulltime inhuren en zette me na een jaar voor de keuze. Dat was het moment om vriendelijk te bedanken en voor mijn eigen kindje te gaan, hetautomeisje.nl. Dat is mijn beste beslissing ooit geweest. Inmiddels kwamen er ook steeds meer testauto’s, reizen en samenwerkingen op mijn pad. Ik begon met nul budget en kreeg er ook niets voor terug, maar ik moest die video’s hebben en ik moest een keer naar het buitenland en bij die evenementen zijn. Maar ja, dat is investeren tot je een leuk gevulde website hebt en een clubje aanhang. Van daaraf is het gaan groeien. Met meer volgers en een groter publiek kun je weer toffere dingen gaan doen.”

“Het autovirus is overigens van mijn vader gekomen, want die had een Porsche 356 toen ik nog een klein meisje was. Hij is een paar jaar bezig geweest met restaureren en ik heb aan de zijlijn meegekeken. Toen besefte ik al wel dat dat heel bijzonder was. Daar is eigenlijk de autoliefde begonnen.”

CV

Yvette Houtgraaf (29)
Hetautomeisje.nl
Blogger/Creator
HBO Facility Management
Droomauto: Porsche Carrera GT. “Dat is zo’n icoon, die heerlijke V10 en vooral dat geluid”

De auto

Jaguar F-Type Convertible
2.0 liter viercilinder benzinemotor
Topsnelheid: 250 kilometer per uur
0-100 km/u: 5,7 seconden
Overbrenging: achttraps automatische versnellingsbak
Kleur: Zilvergrijs metallic, met zwarte accenten op skirts en inlaten

Laatste van Auto

0 0,00