Een fris pils met een aangenaam bittertje

Niets fijner met dit warme weer dan het terras opzoeken voor een ijskoud pilsje. En dan het liefst een met een mooi verhaal. De Warsteiner Pilsener is de uitgelezen goudgele rakker met witte schuimkraag voor deze zomer. 

De historie van de Warsteiner gaat terug tot 1753, het jaar waarin de eerste bieren werden gebrouwen. Inmiddels staat de negende generatie aan het roer en is het een ware succesformule geworden. Warsteiner is een begrip in Duitsland maar heeft inmiddels ook voet aan land gekregen in meer dan zestig andere landen, waaronder Nederland.

Paradepaartje

Warsteiner staat voor kwaliteit, met als paradepaartje de Warsteiner Pilsener, een fris pils met een aangenaam bittertje. Maar ook voor de liefhebbers van alcoholvrij bier heeft Warsteiner een aantal verfrissende varianten gemaakt. De Alkoholfrei, de Herb Alkoholfrei en de Radler Alkoholfrei. Warsteiner bedient haar klanten op hun wenken. Naast de vele soorten alcoholvrije en reguliere bieren brengen ze in de wintermaanden de Warsteiner Winter uit met net iets meer alcohol om er ’s avonds warmpjes bij te zitten.

Brouwerij

Het bier van Warsteiner karakteriseert zich door de Hallertau hop die eraan toe wordt gevoegd. Deze geeft een mooie combinatie tussen frisheid en het aangename bittertje. Het bier wordt steevast gemaakt in de Warsteiner Brouwerij in het pittoreske Warstein (Duitsland), die naast een brouwerij ook een echte bezienswaardigheid is geworden. Meer dan 20.000 Nederlandse bezoekers stappen jaarlijks in de trein van de brouwerij die ze leidt langs het productieproces van de Warsteiner bieren. De schat van de brouwerij bevindt zich op de begane grond waar de Brauakademie is gevestigd. Een mini-brouwerij waar de nieuwe generatie brouwers worden opgeleid en waar het merk haar nieuwe bieren ontwikkeld.

Laatste van Cult

0 0,00