Ferrari-laferrari-aperta

Zeldzame Ferrari Leferrari Aperta kost ‘slechts’ paar miljoen euro

Dat in het Midden-Oosten de oliesjeiks bulken van het geld is inmiddels geen verrassing meer. Wat ze precies met die centen doen is echter een heel ander verhaal. De één koopt een voetbalclub als ‘speeltje’, de ander spendeert het aan een rits luxe villa’s en weer een andere groep laat geld in de vorm van dure auto’s rollen. Zo ook in Rayid, de hoofdstad van Saoedie-Arabië, waar een peperdure Ferrari van een nouveau riche bij Seven Car Lounge te koop wordt aangeboden. Het gaat hier om de Ferrari LaFerrari Aparta, waarvan er slechts 210 zijn gemaakt. En om het nóg exclusiever te maken is deze ook nog eens in het wit, in tegenstelling tot de meeste rode exemplaren van dit model.

Ook op technisch vlak komt de Leferrari Aperta niet te kort. De auto beschikt over een 800 pk sterke V12 motor. Daarnaast bestaat de aandrijflijn uit een elektromotor van 163 pk. In minder dan drie secondes gas jij van 0 naar 100 kilometer per uur, met een topsnelheid van boven de 350 kilometer per uur.

De reden van de zeldzaamheid komt voort uit de enorme run op deze speciale bolide. Toen deze in september 2016 op de markt kwam, was het in luttele tellen uitverkocht. Sindsdien worden wagens als deze voor een bedrag met minimaal zes nullen aangeboden.

Prijs Laferrari Aperta

Wil je beslag leggen op deze witte Ferrari Leferrari Aperta, dan moet je ook hier met een flink bedrag op de proppen komen. Voor ongeveer 6 miljoen euro is dit exemplaar van jou. Is een hoop geld (wij zijn ook niet gek), maar als je nagaat dat de laatste geproduceerde Aperta – nummer 210 – 8,3 miljoen opbracht, valt het een heel klein beetje mee.