Feestelijke partysteden

De citytrip voor het betere museumbezoek is niet aan je besteed? Dan hebben we een betere optie bedacht: clubben over de grens. Spring in het vliegtuig en betreed het nachtleven.

Tel Aviv

Van hippe bars tot underground clubs, je vindt het in Israëls clubbinghoofdstad, waar de zon nooit onder lijkt te gaan. Kuli Alma is verkozen tot beste bar van Tel Aviv, maar dat soort aanrprijzingen duidt er vaak op dat je nog een stukje door moet lopen. Toch durven we het aan om te zeggen dat je er moet kijken. Vind je het niks, ga dan door naar Yavne Bar en Restaurant waar je naast muziek ook nog de lokale keuken proeft. Om het echt laat te maken sluit je af bij Breakfast Club.

Belgrado

Langs de oevers van de Sava ligt een rij restaurant- en clubboten die Belgrado tegenwoordig op de kaart zetten als feestlocatie. Klub 20/44 is een aanrader voor de fans van elektronische muziek. Restaurant/club KC Grad in Savamala is dé plek voor een wat alternatiever publiek. De versterkte burcht van de stad biedt ruimte aan Barutana, die in de zomer de bekendste dj’s naar de Balkan trekt.

Tokio

Een weekendtrip naar Tokio is misschien wat extreem, maar het is wel een leuke bestemming voor het betere nachtwerk. Ga in ieder geval voor een extreem chique cocktail in een hotelbar in een van de vele wolkenkrabbers (denk Lost in Translation). Dichter bij de grond is er ook vertier, bijvoorbeeld bij Fuglen dat Noors is, maar omarmd is door de Japanners. Nonbei Yokocho (Dronkaardssteeg) biedt een hele trits bars, waarvan Bar Piano een aanrader is.

Hamburg

Bij een party in Duitsland denkt bijna iedereen eerst aan Berlijn. Fout, Hamburg ligt dichterbij en biedt meer dan een groot red light district. Bahnhof Pauli is een verlaten metrostation dat in een club is veranderd. Baalsaal is er voor de pompende techno, gin-tonics bestel je het beste bij Kleines Phi. Nadat je de zaterdag hebt uitgespeeld begin je de zondagmorgen op de Fischmarkt met vis of een broodje (vanaf vijf uur in de ochtend).

Las Vegas

Amerika’s city of sins kan niet ontbreken op de lijst met feestbestemmingen. Wie hier geen plezier kan vinden, houdt niet van het nachtleven. De bekendste dj’s van de wereld hebben hun vaste avonden in de clubs onder de hotels, terwijl overal kans is om gokkend van je geld af te komen (of die fles champagne juist te verdienen).