Dyson-Hot-Cool-Link

Nooit meer binnenshuis vieze lucht met de Dyson luchtreinigers

Veel mensen zijn zich bewust van de luchtvervuiling buitenhuis. Maar de luchtvervuiling binnenshuis kan tot vijf keer zo erg zijn dan buiten! En dat terwijl we ongeveer 90% van onze tijd binnen door brengen. Veel luchtreinigers weten de pollen, schimmels, bacteriën en geuren uit de lucht te verwijderen. Sommige machines lukt het alleen niet om de meest fijne deeltjes te verwijderen en de schone lucht gelijkmatig in de gehele kamer te verspreiden. Daarom heeft Dyson de nieuwste luchtreinigers: de Pure Cool Link en de Hot+Cool Link. Deze verwijderen gassen én 99,95% van de allergenen en verontreinigende deeltjes uit de lucht binnenshuis, zo klein als 0,1 micrometer.

Dankzij het nieuwe filter worden nu ook gassen en geuren binnenshuis zoals formaldehyde (uitgestoten door bijvoorbeeld bouw- en isolatiematerialen, verwerkte houtproducten, tabaksrook en uitlaatgassen van transport), benzeen (uitgestoten door bijvoorbeeld verf, lak, petroleum, lijm) en nitrogeen dioxide: (uitgestoten door bijvoorbeeld detergenten, rubber, en schoonmaakmiddelen) verwijderd.

Waar veel luchtreinigers filteren alleen de lucht om de machine heen, maakt de Dyson Hot+Cool Link maakt gebruik van de door Dyson speciaal ontwikkelde AirMultiplier technologie. Daarmee wordt tot 200 liter lucht per seconde door het filter getrokken – wat tot 6x toe verdubbeld wordt door het multiplier effect. Dit houdt in dat de Dyson technologie de luchtstroom zo gefocust door het filter trekt, dat het de omliggende lucht meeneemt, waardoor de luchtstroom vermenigvuldigd wordt. Hierdoor wordt een grootst mogelijke luchtstroom gelijkmatig door de gehele kamer verspreid.

Ook ’s nachts is het mogelijk om het apparaat aan te zetten. Met de night-time modus reinigen de machines de lucht op een zo zacht mogelijke stand, terwijl je aan het slapen bent.

De Dyson ‘Pure Cool Link’ (€ 499) en ‘Pure Hot+Cool Link’ (€ 599) zijn te koop op de website van Dyson of bij Hudson’s Bay en enkele retailers, zoals de Media Markt, Cool Blue en BCC.