Zandkasteel-hotel-Australie

De droom van iedere strandganger: overnachten in een zandkasteel

Het was dé activiteit van iedere jongen die naar het strand ging: zandkastelen bouwen. En niet van die omgekeerde emmertjes vol zand. Nee, wij hebben het hier over bouwwerken waar Frank Lloyd Wright jaloers op zou zijn. Totdat het weer vloed was, dan was het uit met de pret. Designer en zandbeeldhouwer Dennis Massoud heeft het begrip zandkasteel naar een hoger niveau getild, want de Australiër kreeg het voor elkaar om een exemplaar in elkaar te zetten die zó groot is, dat je er in kunt overnachten. Letterlijk, want het heet niet voor niets Sand Castle Hotel.

Door 24 ton zand te gebruiken in drie weken tijd, rees dit hotel in Gold Coast, Australië verrassend snel van de grond. De vragen die nu in jou opkomen zijn precies degenen die hij vaak gesteld krijgt, zo vertelt Dennis op zijn site. “De meest gestelde vragen zijn ‘Hoe doe je dat?’ en ‘Is het echt alleen zand?’ Ja, het is enkel zand en het ontstaat door levenslange ervaring en kwaliteit.”

Wie nog wil overnachten in dit uitzonderlijke stulpje heeft echter een probleem. Het hotel was maar van 20 tot en met 22 september. Het is dus te hopen dat er binnenkort sprake is van een wederopbouw of een verlening wegens groot succes. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de foto’s. Die zijn hier te vinden.