clinic-antwerpen-pinpoints

Deze designwinkels moet je vandaag nog bezoeken!

Huisbezoek
The Apartment
Voorgesteld door Dirk P.: Scandinavisch design in optima forma. De Grieks-Deense ontwerper Michael Anastassiades nodigt vakgenoten, verzamelaars en liefhebbers twee keer per week (dinsdag en donderdag) uit in zijn werkplaats annex showroom op de eerste verdieping van een prachtig gerenoveerd negentiende-eeuwse stadsvilla in de hippe Kopenhaagse wijk Christianshavn. Al het moois in The Apartment is te koop: van de prachtig ontworpen houten tafels tot het fleurige behang en de handgemaakte kleden op de vloer.
→ Overgaden Neden Vandet 33, Kopenhagen, Denemarken

Souvenirshop
Nannie Inez
De Texaanse verzamelaars Deeyn Rhodes en Lonzo Jackson trekken de wereld over op zoek naar uniek hedendaags design en moderne kunst. In hun gigantische opslag aan de rand van Austin (je zal maar een stop-over hebben in de stad tijdens een rondreis door de Verenigde Staten) toont het duo zijn mooiste vondsten: strak ontworpen stoelen, tafels, kasten, spiegels, kleden, gordijnen en behang. Van een anonieme tipgever.
→ Lamar Boulevard 701, Austin (TX), USA

Designkuur
Clinic
Antwerpen werkt hard aan zijn naam als dé designstad van de Benelux. Een van de voorlopers hierin is Clinic, een verzamelwinkel in een zijstraat van winkelboulevard Vlaamse Kaai. Loop voorbij aan het ietwat voor de hand liggende uithangbord (‘Your medicine for a style cure. No subscription needed’) voor een wereld aan onderscheidende designkleding, retro-antiek en modern meubilair.
→ De Burburestraat 5, Antwerpen, België

Maatschappelijk verantwoord
Modern Society
Na een jarenlange tour door het centrum van London met hun alom geroemde pop-updesignstore, streken de drijvende krachten achter Modern Society in 2016 neer in de voormalige arbeiderswijk Shoreditch, tikte Niels Van Vuuren aan ons door. De winkel van het kunst- en meubelmerk geldt als een van de belangrijkste ontmoetingspunten voor jonge designers en verzamelaars in de Britse hoofdstad; al zou je daar afgaande op het ietwat voor de hand liggende interieur – hallo ongestucte muren, houten vloer en quasinonchalante zwart-witfoto’s – niet direct vanuit gaan.
→ Redchurch Street 33, Londen, Groot-Brittannië

Goud en zwarte koffie
Upper Concept Store
Handgemaakte juwelen van Parijse kunstenaars en een sfeervolle koffiebar in de immens populaire wijk Le Marais. Getipt door Stéphanie Morenbeek.
→ Rue des Deux Ponts 19, Parijs, Frankrijk