DENK ziet clubkas slinken

Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan moeten flink in de buidel tasten. Eind augustus oordeelde de rechter dat omroep VARA/BNN niet fout zat toen het DENK in het geheim filmde. De politieke beweging moet de kosten voor de gang naar de rechter en de juridische ondersteuning voor beide partijen in het conflict vergoeden.

Tekst: Floris Müller
Foto: Partij van de Arbeid

De redactie van programma De Nieuws BV maakte eerder dit jaar zonder medeweten van DENK opnamen waarin de kopstukken onthulden dat zij van plan waren om een nepadvertentie van PVV te plaatsen; in die gemanipuleerde Facebook-reclame werd uit naam van Wilders opgeroepen om ‘Nederland te zuiveren’.

Eerder oordeelde een parlementaire commissie al dat DENK bijna 17.000 euro aan onterecht ontvangen subsidie moest terugbetalen. De denktank van de politieke beweging, Statera, kreeg begin dit jaar een flinke bijdrage om onderzoek te doen naar de sleepwet maar het door DENK ingeschakelde bedrijf OptimusAd maakte er een rommeltje van. Azarkan keurde de bevindingen van de onderzoekers af maar maakt gek genoeg wel een groot deel van de beloofde vergoeding over. Dat bedrag moet DENK nu uit eigen portemonnee terugbetalen.

Laatste van Actueel

0 0,00
Naar boven