De wonderkraan van Quooker

Koud, warm en kokend water in een handomdraai

Bij luxe denken we aan producten die ons leven – ongeacht de prijs – mooier maken. Aan design en comfort voor diegenen die zich het kunnen veroorloven. En eigenlijk niet meteen aan een handige manier om in het huishouden geld te besparen. Think again! De wonderkranen van Quooker zijn door hun strakke ontwerp niet alleen een aantrekkelijke toevoeging in onze keuken, maar we houden door het gebruik van de wonderkraan ook heel wat tijd, ruimte en energie over.

Heb je enig idee hoeveel gas je gebruikt (of elektriciteit) door alleen het koken van water voor je dagelijkse thee, pasta en groenten? En, hoeveel je dat op jaarbasis kost? Bedenk eens wat je allemaal zou kunnen doen als je alle tijd waarin je wacht tot water op het fornuis of in die onhandige waterkoker kookt, zou kunnen doen.

Nee, dan toch liever de superhandige Quooker met een bijgeleverd COMBI(+)-reservoir. Quooker heeft twee 3-in-1-kranen: de welbekende standaard, de Fusion en de Flex, met een handige uitrekslang waarmee je je wasbak schoon kan spoelen.

Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker drie of zeven liter water op een temperatuur van 110 graden. Dat gebeurt in een vacuüm-geïsoleerd reservoir onder het aanrecht. Door deze isolatie heeft een Quooker maar heel weinig energie (tien watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt elf watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Ga je voor een Quooker COMBI-reservoir (de eerste boiler ter wereld met hoog-vacuümisolatie, goed voor een Energielabel A), dan ben je helemaal goed bezig: die levert niet alleen kokend water van honderd graden maar ook warm water van vijftig tot zestig graden.

Meer info: Quooker.nl