Uit de kou, in het donker: onze najaarfilmtips

Waar de dagen korter worden en de regen en stormen aanzwellen, zo lonken weer de avonden in het donker. Genieten van de nieuwste films, series en documentaires en nieuwe seizoenen van favoriete series, thuis met een goed glas of groots in de filmhuizen of bioscoop. Laat die bladeren maar vallen.

Tekst: Floor van Dijck

Danny in de Buitenwijken

Vanaf 26 september elke woensdag op NPO1

Elke grote stad heeft zijn rafelranden. Buitenwijken waar je als toerist liever niet per ongeluk belandt. Waar criminaliteit, werkloosheid, drugsgebruik en radicalisering de boventoon voeren. Journalist Danny Ghosen gaat in de zesdelige serie ‘Danny in de Buitenwijken’ langs de schijnbaar hopeloze hoeken van Europa. Zoals de maffiawijk Scampia in Napels, Darndale in Dublin, waar depressie en zelfmoord aan de orde van de dag zijn, de wijk Ferentari in Boedapest, waar heroïnehandel en crackverslaafden het straatbeeld bepalen. Uitzichtloos, zo lijkt het. Toch vindt Danny tussen alle ellende jonge mensen die werken aan een betere toekomst.

McQueen

Vanaf 27 september in de bioscoop

Hij was onwaarschijnlijk getalenteerd, geroemd, succesvol als ontwerper en modevisionair, een bevlogen bad boy die de modewereld op zijn kop zette. Maar als mens was Alexander McQueen gekweld en continu met zichzelf in gevecht. De documentaire McQueen van regisseur Ian Bonhote is een visueel indrukwekkend eerbetoon aan de ontwerper die zichzelf in 2010 van het leven beroofde. Een prachtig portret vol interviews met McQueens beste vrienden en familie, vol archiefbeelden, visuals en muziek.

Venom

Vanaf 4 oktober in de bioscoop

Tom Hardy duikt in de huid van misschien wel het heftigste karakter uit de koker van Marvel: Venom. Dit moordlustige reptielachtige monster was eerder een gevreesde vijand van Spiderman. In deze spin-off leren we dat deze angstaanjagende symbioot overdag antiheld en journalist Eddie Brock is, die worstelt met zijn innerlijke beest. Wie is wie? En lukt het, om mee te gaan met de ultieme bad guy? Vragen, vragen. Het resultaat is een intense actiefilm op het randje van horror, met naast Hardy ook Woody Harrelson en Michelle Williams.

Narcos: Mexico

3e kwartaal 2018, Netflix

Geen seizoen 4 van Narcos, maar een nieuwe naam en een change of scenery. Na het Colombiaanse drugskartel in Medellìn zijn de machten verschoven naar Mexico. Met nieuwe acteurs Michael Peña als DEA-agent en Diego Luna als de Mexicaanse godfather El Padrino, de baas van het beruchte Guadalajara-kartel. Naar verwachting gaat het er in Mexico nog een tandje ruiger aan toe dan we al van Narcos gewend waren.

Studio 54

Vanaf 18 oktober op Netflix

Regisseur Matt Tyrnauer duikt in het verhaal achter de legendarische discotheek Studio 54 in New York, het epicentrum van seks, drugs en disco in de jaren ‘70. Eigenaren Ian Schrager en Steve Rubell waren indertijd de koningen van het nachtleven in New York. Veertig jaar later blikken ze terug op de opkomst en neergang van de grootste club aller tijden, met nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en beroemde bezoekers.

Laatste van Cult

0 0,00