Culturele agenda voor het voorjaar: de plekken die je moet bezoeken!

TEFAF Maastricht
Mecc Maastricht
8 maart t/m 18 maart
Houd je van kunst en heb je geld? Dan staat het al in je agenda. Houd je van kunst en heb je géén geld? Dan ga je hierheen voor een hapje en een drankje. Maar ook als je echt helemaal niets wilt uitgeven –op het entreekaartje na-, is de TEFAF een heerlijke plek om rond te kijken. Neem plaats op een bankje, hoor mensen overleggen in verschillende talen, kijk naar de enorme concentratie van chic geklede mensen. Je komt er geïnspireerd van terug. Na afloop eet je bij Café Sjiek in het centrum.  

Circus Europa
Kunsthal Rotterdam
8 februari t/m 6 mei
Michael Kvium is een Deense kunstenaar, bekend van zijn figuratieve werken waarin hij de donkere kant van het leven toont. In deze tentoonstelling beeldt Kvium een wereld van entertainment af, waar zelfs het meest serieuze nieuws wordt gekenmerkt door sensatie en drama. Met scherpe ironie en grove humor legt Kvium de absurditeiten in onze samenleving bloot. Zijn schilderijen worden bevolkt door tragikomische circusartiesten, half man, half vrouw, soms zijn het bijna zelfportretten, die de kijker vermaken met hun domme trucs.

De donkere kant van Dick Bruna
Kunsthal Rotterdam
10 maart 2018 t/m 1 juli 2018
Heel Nederland was in de rouw toen hij stierf, de geliefde tekenaar Dick Bruna. Bekend van onze lieveling Nijntje. Naast het onschuldige witte konijn ontsproot aan Dick Bruna’s brein een gitzwarte beer. Het icoon voor meer dan duizend detectives en andere spannende verhalen van uitgeverij Bruna. Het zwarte beertje staat garant voor spanning en sensatie, voor moord en doodslag. ‘De beer is dood’ is zomaar een van de titels. De illustrator nam deze keer geen blad voor de mond.

Mattheus Passion
Nicolaasbasiliek Amsterdam
17 maart 2018 19:30 – 22:30
Zo rond maart en april komt de Bach-liefhebber volledig aan zijn trekken. Het concertgebouw heeft meerdere passieconcerten, maar je kunt ook kiezen voor de magnifieke Nicolaasbasiliek, de ‘kathedraal’ van Amsterdam. Johann Sebastian Bach’s meesterwerk zie je deze dinsdagavond in de uitvoering van De Nieuwe Philharmonie Utrecht (NPU), onder leiding van dirigent Johannes Leertouwer, die je kent als je naar het razend populaire programma Maestro keek.

Awakenings Easter special
Westergasfabriek
30 maart 2018 – 3 april 2018
Als je van techno houdt dan is Pasen een feest om bij zijn kladden te grijpen. Awakenings is een instituut en als organisator betrokken bij de meest legendarische technofeesten. Dit jaar vieren ze tevens hun 20-jarige bestaan.
De line-up voor de speciale paaseditie van Awakenings bestaat uit onder anderen: dj’s Cloud, Dasha Rush, Function (live), Carl Cox, Adam Beyer & Ida Engberg, Joseph Capriati, Ben Klock en Marcel Dettmann.

 

Laatste van Cult

0 0,00