De Piaget Altiplano Ultimate heeft de dunste kast ooit!

Wie normaal gesproken een horloge aanschaft ziet onmiddellijk enkele kenmerkende elementen. Leren bandje, een display voor de dag van de maand (en soms van de week), een drietal wijzers (wel zo handig) en natuurlijk: een robuuste kast. Zo eentje die groot, een tikje patserig en nieuw geld uitstraalt of een meer ingetogen, klassieke – maar niet minder dure – versie.

Het Zwitserse Piaget brengt daar na verandering in. Zij transformeren de kast van hun nieuwste horloge – de Piaget Altiplano Ultimate (concept versie) – naar een dikte van 2 millimeter. Daarmee is het in één klap het dunste horloge dat ooit op de wereld is gemaakt. Geen makkelijke zaak, aangezien het materiaal alleen al 1,65 millimeter dik is. Blijft er dus weinig ruimte voor een mooi en nette opmaak. Toch hebben ze dit voor elkaar gekregen, door een aantal onderdelen zoals het schokabsorberende systeem en het balanspersoneel achterwege te laten.

Hoewel het hier enkel om een concept gaat, geven de foto’s een goed beeld van het horloge dat dus potentieel de dunste ooit kan worden. Over een eventuele prijs is nog geen uitspraak gedaan, maar reken er maar op dat je een flink gevulde portemonnee moet hebben om deze voor jezelf (of voor je vrienden/vrouw) aan te schaffen.