Blijven wentelen in warmte

Natuurlijk, klimaatverandering is een serieuze kwestie, maar die ongekend lange zomer dit jaar was toch wel heel erg lekker. Wil je dat zwoele zomerse gevoel vasthouden en ben je op zoek naar een warm najaar? Check dan deze 5 locaties met aangename temperaturen en creëer je eigen Indian Summer.

Tekst: Jan Meijroos

DE MOOISTE

Gefortuneerde stervelingen die op Bora Bora in Frans-Polynesië zijn geweest raken niet uitgesproken over de witte zandstranden en azuurblauwe lagunes. Zonnebaden is vanzelfsprekend maar ook duikliefhebbers vinden hier hun droomlocatie.

DE GOEDKOOPSTE

Zes dagen naar de Spaanse Costa Blanca? Voor een paar honderd euro zit je met je voetjes in het lauw-blauwe water, nippend aan de sangria. Mijd het massatoerisme en kies bijvoorbeeld voor het fraaie Moraira of het oude Denia.

MEEST DICHTBIJ

Hooguit in een paar uur vertoef je op onze eigen Waddeneilanden, met je kop in de wind. Ander groot voordeel van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog: grijze wolken met potentiële neerslag waaien in de regel snel over. Verse vis, rust en gemoedelijke sfeer maken het nazomerse vakantiegevoel helemaal af.

DE LEUKSTE

Waar hoofdstad Lissabon de naam heeft, is het kleinere, rauwere Porto minstens zo aan te raden. Eenmaal in de oude binnenstad is alles te voet bereikbaar, en je struikelt over de wijnbarretjes, portproeverijen en lekkerbekkende Portugese restaurantjes.

MINST BEKEND  

Als je zeker wilt zijn van een warm najaar boek je een huisje op de prairie van Yuma, Arizona in de Verenigde Staten. Met gemiddeld 11 uur zon en 90% kans op mooi weer doe je er goed aan genoeg zonnebrand mee te nemen. Klein nadeel is dat er weinig in dit stadje te doen is, afgezien van het nemen van wat Western-eske kiekjes.

Laatste van Travel

Afrika in 40 dagen

Van alle verre bestemmingen blijft het Afrikaanse continent de meest onbedwingbare. Bernie

Reizen met sterren

Het door Michelin bekroonde menu van toprestaurant-keten Black Sheep is vanaf dit

(Top) bier aan boord

Betsy’s back! Het bijzondere bier dat Cathay Pacific ontwikkelde met de Hong
0 0,00