Warsteiner-kunst-glazen

Bernie drinkt bier in stijl

Voor het derde jaar op rij brengt familiebrouwerij Warsteiner een speciale reeks Art Collection glazen uit. De drie limited edition glazen zijn dit jaar vormgegeven door drie Europese illustrators. Het Nederlandse BoomArtwork (Eric van den Boom), de Duitse Andy Gellenberg en het Italiaanse artistieke team Art of Sool hebben ieder een uniek tulpglas ontworpen voor het thema van dit jaar: One of the world’s biggest small family breweries. Met deze kunstcollectie onderstreept Warsteiner haar betrokkenheid en passie voor kunst en design.

One of the worlds biggest small family breweries
in 1753 opende de familie Cramer een brouwerij in het Duitse Warstein omdat de omstandigheden hier, dichtbij de beste ingrediënten, ideaal waren. Met die natuurlijke ingrediënten, het vakmanschap en de gastvrijheid van de brouwersfamilie maakt Warsteiner sindsdien het verschil. Catharina Cramer, 9e generatie en trotse eigenaresse, geeft vandaag de dag leiding aan de brouwerij. Voor het brouwen gebruikt Warsteiner de modernste technieken en wordt tegelijkertijd de familietraditie gekoesterd. De drie kunstenaars hebben zich hierdoor laten inspireren en hebben dit weten te vertalen in hun artwork.

“In mijn ontwerp heb ik groei centraal gezet. De groei van een kleine familiebrouwerij naar één van de grotere brouwerijen ter wereld,” zegt Eric van den Boom over zijn eigen ontwerp. “Door de vaste plek van het Warsteiner logo op het glas, was het een leuke uitdaging om de illustratie eromheen te ontwerpen. In het ontwerp heb ik het logo als een zon gebruikt die met haar stralen ervoor zorgt dat alles groeit, bloeit, leeft en ontwikkelt.” – Eric van den Boom

Winnen!

Goed nieuws: wij mogen 3 complete sets Art Glazen verloten onder onze lezers. Wat moet je doen? Stuur een mail naar info@pbqmedia.nl onder vermelding van ‘ik wil Warsteiner’. Dan maken wij op vrijdag 20 oktober de winnaars bekend.

Laatste van Design

0 0,00