Amazon-naar-Nederland

Amazon komt naar Nederland toe, wat houdt dat in?

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Amazon komt naar Nederland om daar de online te veroveren. Vanaf vandaag kan iedereen die in Nederland woont zich abonneren op Amazon Prime en is het ook eenvoudiger om op hun webwinkel spullen te bestellen. Waar je voorheen nog rekening moest houden met een langere levertijd (vanwege het bestellen bij een winkel in Amerika) komt de helft van de aanwezige artikelen binnen een dag gratis naar jou toe, met gratis bezorging. Voor de andere helft duurt dit een dagje langer.

In Amerika is het bedrijf van oprichter en multimiljardair Jeff Bezos de grootste speler in de wereld der online warenhuizen. Het gigantische aantal van 80 miljoen Amerikanen is geabonneerd op Amazon en doet er geregeld aankopen. Ondanks het lange uitblijven van een vestiging, kon Amazon in Nederland wel rekenen op een enorme omzet. Maar liefst 250 miljoen euro wordt er jaarlijks omgezet door aankopen die in Nederland worden gedaan.

Wie zich liever richt op Amazon Prime Video kan ook zijn geluk niet op. De dienst is een grote concurrent van Netflix en heeft ook een aantal populaire eigen producties. Denk hierbij aan The Man In The High Castle en The Grand Tour, waarvan afgelopen week de trailer voor het tweede seizoen uitkwam.