Afrika in 40 dagen

Van alle verre bestemmingen blijft het Afrikaanse continent de meest onbedwingbare. Bernie ging 40 dagen op tour langs de meest intrigerende bezienswaardigheden van het veelzijdige werelddeel met zijn vaste reis-partner Jambo Safari Club: van de beroemde Namibische rode zandduinen, over de besneeuwde bergtoppen van de Kilimanjaro in Kenia naar de Tropische regenwouden van het immense eiland Madagaskar en de eindeloze Zuid-Afrikaanse steppen voor een adembenemende safari.

Wij Nederlanders zijn échte avonturiers. Met alleen een polder als achtertuin, worden we in onze vrije tijd getrokken door ongerepte natuur en een drang om te ontdekken. Een van onze belangrijkste gidsen op dit gebied is Afrika-specialist Jambo Safari Club. Al veertig jaar stippelt de vooraanstaande touroperator bijzondere reizen uit naar de meest afgelegen en spectaculaire natuurgebieden. Door zijn decennia ervaring beschikt het bedrijf niet alleen over goede samenwerkingen met lokale partners maar weet het ook precies die gebieden te vinden die voor de meeste reizigers onontgonnen gebied blijven, ver van de bekende toeristenroutes. Voor Jambo’s verjaardag ging Bernie 40 dagen op ontdekkingstocht door Afrika.

OEGANDA (dag 1-4)
Dit land is bekend om zijn tropische regenwouden, zijn glinsterende meren en het indrukwekkende Maangebergte. Kibale Forest kent de grootste variëteit en concentratie van primaatsoorten in oost-Afrika.

KENIA (dag 5-9)
Het land van de Maasai. Kenia heeft een buitengewoon gevarieerde natuur: van droge steppen tot bossen in het laagland, spierwitte stranden aan de Indische Oceaan en besneeuwde bergen, waaronder Afrika’s Reus De Kilimanjaro.

TANZANIA (dag 10-14)
Zo’n beetje alle grote natuurdocumentaires worden in de Tanzaniaanse wildparken Serengeti, Selous en rond de krater Ngorongoro genomen. En dat is niet verwonderlijk: nergens ter wereld leven zo veel wilde dieren bij elkaar. Na een safari strijken we neer aan de exotische stranden van de eilanden Zanzibar en Pemba.

ZAMBIA (dag 15-18)
De meest exclusieve safaribestemming van Afrika doordat grote delen woud nog niet door Europese en Amerikaanse toeristen ontdekt zijn. We bezoeken de beroemde Victoria Watervallen op de grens met Zimbabwe.

MOZAMBIQUE (dag 19-22)
Met een 2500 kilometer lange kustlijn, eindeloos verlaten zandstranden en prachtige koraalriffen biedt Mozambique niets meer dan een paradijselijke onderbreking van onze ontdekkingstocht. Wel even opletten: de zee delen we met walvishaaien, mantaroggen en zeldzame dugongs.

BOTSWANA (dag 23-27)
Wie olifanten wil spotten gaat naar Botswana. Wij doen wildparken Chobe, Central Kalahari en de Okavango delta aan om de prachtige dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

NAMIBIË (dag 28-30)
Namibië is beroemd om zijn woestijnen: de Kalahari en de Namib. We bezoeken de torenhoge rode zandduinen van Sossusvlei, de enorme collectie rotstekeningen van Twyfelfontein en de oeroude Fish River Canyon.

ZUID-AFRIKA (dag 31-34)
De zuidelijkste punt van Afrika biedt een eindeloze variëteit aan natuur en cultuur: woestijnen, wijngaarden, natuurparken, bergketens en kosmopoliete steden. Wij maken kennis met de vele volkeren die in het gebied hun huis hebben gevonden.

MADAGASKAR (dag 35-36)
Door zijn geïsoleerde ligging, ver van de Afrikaanse kust, kent het eiland Madagaskar een unieke flora en fauna. Je vindt er dieren en planten die je nergens anders treft: Lemuren, felgekleurde kameleons en baobabbomen.

MAURITIUS (dag 37)
De eilandengroep ten Oosten van Madagaskar biedt niet alleen luxe en vermaak maar ook ontspanning. We nemen onze duikapparatuur mee voor een ontdekking van de drukke onderwaterwereld en koraalgebieden.

SEYCHELLEN (dag 38-40)
Verlaten stranden van parelwitte fijne zandkorrels, overspoeld door warm, blauwgroen zeewater en beschermd door wuivende palmen en granietblokken, een bezoek aan de Seyschellen is een perfecte afsluiting van een enerverende ontdekkingstocht.

Meer info: Jambo.nl