De absolute top: Stadsoases

Iedere uitgave vragen wij lezers om hun tips over een bepaald onderwerp. Deze keer: de mooiste parken ter wereld. Waar trek je het beste een sprintje om je vakantiekilo’s kwijt te raken en waar nestel je je het beste in het gras voor een fijne picknick? Natuurschoon in de grote stad.

Balboa Park
Van woestijn tot bos en groene weide tot romantisch vormgegeven vijver. Balboa Park, nabij miljoenenstad San Diego in de staat Californië, heeft het allemaal. Op het bijna vijfhonderd hectare grote terrein vind je niet minder dan acht attracties, stadia en theaters en zestien (!) musea. De klassieke architectuur mag dan een beetje ‘nep’ ogen, ze past desondanks goed in de groene omgeving.
Getipt door: Kas Visser

Villa Doria Pamphili
De meeste stadsparken en beeldentuinen in Rome werden honderd jaar geleden opgericht als private ontmoetingsplek voor de Italiaanse upper ten. En daar mogen we die rijkaards best wel een beetje dankbaar om zijn. Een van de mooiste en best bewaarde parken, Villa Doria Pamphili, ligt enkele minuten lopen vanaf het centrum van studentenwijk Trastevere.
Getipt door: Mark van Helvoirt

Parc de Luxembourg, Parijs
De paleistuin van de Franse senaat is een fijne plek om uit te rusten tijdens een bezoek aan Parijs. Ga zitten op een van de sierlijke bankjes aan de imposante vijver of wandel over de strak aangelegde lanen om de kunst in het park te bewonderen. Een van de meer dan honderd beelden in het park is het originele, en kleinere beeld van het Statue of Liberty in New York. Getipt door: Catherine van Noort

Gorky Park, Moskou
Vergane glorie in optima forma. Deze groenstrook in de vervuilde Russische hoofdstad mocht dan eens bekendstaan als verzamelplek voor progressieve geesten – The Scorpions openen er nota bene hun wereldhit Wind of Change’ mee –, tegenwoordig trekt het park vooral rijk geworden stedelingen en hun kroost op zoek naar vertier op de kermis die het hele jaar door is geopend.
Getipt door: Victor de Vries

Ibirapuera Park, São Paolo
De economische hoofdstad van Brazilië valt enigszins tegen. São Paolo is lang niet zo aantrekkelijk als kleine broertje Salvador en minder enerverend dan Rio de Janeiro. Dat is allemaal waar, maar het centrale park van de metropool mag er zijn. Dit 221 hectare grote bos is voor gewone Brazilianen dé plek om te ontspannen en werd ontworpen door de Braziliaanse betonarchitect Oscar Niemeyer.
Getipt door: Daphne van Straaten

Je hoeft geen fan van een van de spelende teams te zijn om van een wedstrijd te kunnen genieten. In de volgende uitgave geven we een ranglijst van de mooiste sportstadions ter wereld. Stuur ons je tips op: Pinpoints@Berniemag.nl o.v.v. De absolute top.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste van Pinpoints

Alpenbehandeling

Foto: www.original-mayr.com In de Oostenrijkse bergen geniet je het hele jaar door van

Veni, veni!

Foto: Vidi Vici Van trendy merken van jonge ontwerpers tot vintage kleding uit
0 0,00