AB 2018 LIVE (VIDEO): Marketeers VVD maken ‘gewone man’ aan het lachen

in Actueel by

De Algemene Beschouwingen (AB) zijn afgelopen jaren van een cijferkundig overleg verworden tot een marketingshow van alle parlementaire fracties. De coalitie gaat eind september vol op het orgel om te vertellen over alles wat het bereikt heeft. De oppositie op zijn beurt veegt alle plannen van tafel; nee dan hún plannen.

De verkoopstrijd vindt overigens al lang niet meer alleen plaats binnen de parlementaire muren. De liberalen doen via sociale media een verwoede poging om ‘de gewone man’ – de VVD is toch een volkspartij, zo oordelen marketeers binnen de partij – aan te spreken. De vraag is of ze daarin slagen. Het idee van Klaas Dijkhoff om wetsovertreders in probleemwijken twee keer zo hard te straffen als andere oproerkraaiers, levert vooral hoongelach op. Net als het onderstaande bizarre filmpje. Gewoon doen, weet u nog?

 

 

Is hoofdredacteur van Berniemag.nl en de printuitgave van Bernie. Müller studeerde rechten, geschiedenis en arabisch in Leiden en werkte eerder bij RTL Nieuws, NOS en Quote. In 2009 werd hij als oprichter van The International Correspondent - een tijdschrift voor expats, buitenlandse ondernemers en bedrijven - de jongste uitgever van Nederland. Müller woont in Amsterdam en is naar eigen zeggen niet rechts of links.

Naar de redactieburelen