Waarom Trump alles wil heronderhandelen

Foto: Gage Skidmore

Hij had er al op gezinspeeld in zijn verkiezingscampagne, en vorig jaar deed hij het: de Amerikaanse president Donald Trump zegde het klimaatakkoord van Parijs op. De afspraken die in het akkoord zijn opgenomen, zijn volgens hem slecht voor de Amerikaanse economie en werkgelegenheid. Ze zorgen voor lagere lonen en minder banen. De president wil een nieuw akkoord, dat beter (goedkoper, bedoelt hij ongetwijfeld) is voor Amerika.

Trump presenteert zich niet voluit als een klimaatontkenner, maar diep in zijn hart vindt hij al die alarmerende verhalen over de opwarming van de aarde ongetwijfeld flauwekul. Afgelopen winter, toen delen van de VS getroffen werden door een koudegolf, grapte hij dat zijn land best wat klimaatopwarming zou kunnen gebruiken.

Trump is niet de enige die vraagtekens zet bij de opwarmingstheorieën. In Nederland hebben we bijvoorbeeld Thierry Baudet van FvD en Geert Wilders van de PVV. Zij wijzen erop dat niet alle wetenschappers de noodklok luiden over het klimaat.

En inderdaad, er zijn deskundigen te vinden die bestrijden dat de aarde opwarmt en al helemaal dat dat door menselijk handelen komt. Het gaat om een minderheid, en in de media hoor je ze niet vaak. Maar dat zou komen doordat de ‘linkse kerk’ ze het zwijgen oplegt.

Laatste van Actueel

0 0,00