5x betaalbare kunst

Dit najaar zijn er weer verschillende kunstbeurzen in het land. Alleen jammer dat kunst zo duur is. Of toch niet? Bernie zocht vijf plekken voor je uit waar je ook met een minder dikke beurs terecht kunt.

Tekst: Rob Broere

Affordable Art Fair

Dé internationale kunstbeurs voor betaalbare hedendaagse kunst. Je kunt er een breed scala aan kunst kopen, van figuratief tot abstract en traditioneel tot avant-garde. Met prijzen van honderd tot zesduizend euro (inclusief BTW) is er voor elke portemonnee wel iets te vinden.

Rembrandt Art Market

Tot en met oktober strijkt op het Rembrandtplein in Amsterdam elke zondag de Rembrandt Art Market neer. De kunstmarkt is daarnaast elke derde zaterdag van de maand te bezoeken in de Hallen. Je vindt er redelijk geprijsde schilderijen, tekeningen, etsen, foto’s en digital art van  (inter)nationale kunstenaars.

Kunstuitleen

Dit is de ideale manier om betaalbare kwaliteitskunst in huis te halen. Je hebt ze door heel Nederland en vindt ze via Kunstuitleen Stichting Beeldende Kunst. Uitlenen is hun core business, maar als je het kunstwerk van je dromen hebt gevonden, kun je dat ook kopen.

Online veilingen

Je hoeft er je stoel niet eens voor uit. Op het web zijn verschillende veilingsites voor betaalbare kunst te vinden, die vooral bij verzamelaars populair zijn. Catawiki is Europa’s snelst groeiende online veilinghuis. Betaalbarekunst.nl (zie hieronder) heeft ook een online veiling, maar die is tijdelijk stopgezet. En dan is er nog Kunstveiling.nl. 

Webshops

Er zijn natuurlijk ook tal van webshops waar je voor een redelijke prijs een origineel kunstwerk kunt aanschaffen. Zo heb je Betaalbarekunst.nl (met een galerie in Den Haag en verkooppunten in Zaandam, Leiderdorp en Eindhoven), Werkaandemuur.nl (met een showroom in Haarlem), Welikeart.nl en Kunstvoorjou.nl. Je kunt er kiezen uit verschillende (prijs)categorieën, onderwerpen en stijlen.

Laatste van Stijl

0 0,00