3x Op zoek naar avontuur

Terwijl sommigen het liefst een duik in het zwembad nemen en blij worden van een toeristengids, zoeken anderen het avontuur op. Stoffige zandweggetjes die leiden naar de meest mooie watervallen en lodges. Dit zijn de drie plekken die iedere avonturier deze zomer moet bezoeken

Battambang, Cambodja

Van tijdloze boeddhistische heuveltempels tot relaxte cafés, je vindt het allemaal in het stadje Battambang in Cambodja. Hoewel er in het centrum zelf niet veel te doen is, biedt deze plaats het nodige voor de echte avonturier. Huur een fiets en ontdek het gebied, of ga de rivier op met een kajak. Voor een adrenaline kick boek je een excursie in de bamboetrein, waarmee je onder andere over smalle krakende bruggetjes door de jungle rijdt en kennis maakt met de prachtige rijstvelden.

Manono, Samoa

Voor globetrotters die op zoek zijn naar avontuur en een digitale detox is het op het eiland Manono goed vertoeven. Een aantal decennia geleden werd de elektriciteit pas aangelegd en er zijn nog steeds geen auto’s. Manono is een klein en rustig eiland, binnen twee uur varen heb je alle havens van het eiland gezien. Veel toeristen zul je hier dan ook niet tegenkomen. Het is een echt ons-kent-ons eiland. De locals leven in traditionele buitenruimtes en begroeten je ’s ochtends met een enthousiaste ‘malo’. Daarnaast bezit dit eiland over een kraakheldere lagune, een ware droom voor iedere duiker.

Kerama eilanden, Okinawa Japan

Je moet er even voor vliegen, maar dan heb je ook wat. Een archipel van 22 eilandjes met uitgestrekte stranden, schitterend, kraakhelder zeewater en een indrukwekkend onderwaterleven. Zwem met bultrugwalvissen en zeeschildpadden langs de 250 soorten koraal. De grote drie eilanden, Zamami-jima, Aka-jima en Tokashiki-jima kunnen als dagtocht per boot worden bezocht vanaf de stad Naha. Als je de eilanden echt goed wilt leren kennen, verblijf dan een aantal dagen in een ‘minshuku’, een traditioneel Japans huisje.