Zin in een Ferrari? Voor dit monsterlijke bedrag is-ie van jou!

in Auto/Stijl by

Als je aan ieder kind op de wereld vraagt wat voor auto ze later willen hebben, dan roepen ze allemaal in koor: ‘een Ferrari!’ Geef ze eens ongelijk. Als kleine jongen hing er ongetwijfeld een poster van de Italiaanse bolide aan de muur en was je al vroeg aan het sparen voor één. Nu is je kans daar en kun jij je hand leggen op de Ferrari California uit 1959. Toegegeven, er hangt een flink prijskaartje aan. 18 miljoen dollar (ruim 15 miljoen euro) is een hoop geld, maar dit exemplaar maakt zijn prijs meer dan waar.

Lees ook: deze Jaguar kan zomaar van jou zijn!

Bij veilingbureau RM Sotheby’s hebben ze deze wagen voor vier miljoen dollar boven de vraagprijs weten te slijten. Hoe ze tot die bizarre prijs zijn gekomen? Niet vanwege een bekende eigenaar, maar door zijn race-historie. Hij finishte in ’59 als vijfde in de 24 uur van Le Mans. Niet slecht, als je nagaat dat toenmalig eigenaar Bob Grossman nooit eerder aan de legendarische race deelnam én een andere taal sprak als zijn bijrijder.

Zo’n verhaal zorgt natuurlijk voor een forse waardestijging, maar de doorslaggevende factor is natuurlijk zijn uiterlijk. Want zelf nou zelf, die laat niemand toch schieten?