Met de fles in de hand: op wijnreis in Californië

De Amerikaanse staat Californië is de zesde economie van de wereld en was vorig jaar goed voor veertien procent van het BNP van de Verenigde Staten. Echt een gebied om uitgebreid te verkennen dus. We rijden voorbij aan usual suspects als Los Angeles en San Francisco en verkennen de wijngaarden en de bergen die de westelijke kuststaat kenmerken.

Vanaf het vliegveld van San Francisco rijden we richting Napa Valley, naar de wijnvelden. We gaan er echter niet voor de druiven naartoe. Californië is een van die Amerikaanse staten die Nederland inmiddels keihard inhalen op het gebied van drugsregels. In Cali leidt het tot bizarre producten als cannabis-infused wine. Bij Rebel Coast Winery in Sonoma hebben ze hun sauvignon blanc eerst alcoholvrij gemaakt, om er vervolgens THC aan toe te voegen. Omslachtig is het wel en met 60 dollar per fles is het ook niet goedkoop. Maar een kater krijg je er in ieder geval niet van.

Hoewel we liever geen open deuren intrappen, kunnen we het niet laten om Highway 1 aan te raden, de weg langs de kust van de Stille Oceaan met zijn kronkels en steeds nieuwe uitzichten. Zo komen we uit in Morro Bay, een klein plaatsje met mooie stranden en veel surfers. In het achterland wordt nog meer wijn geproduceerd en bij de visafslag is de oceaanvis kraakvers.

Vanuit Morro rijden we naar Sequoia National Park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada om er oog in oog te komen met de honderden jaren oude bomen die enorm hoog de lucht in groeien. De bomen zijn schitterend, maar een trip naar Amerika is niet compleet zonder een bezoek aan een golfbaan. Waar anders dan in de belachelijke hitte van Palm Springs? Het is even een stukje rijden, maar dan kan er weer een kruisje worden gezet op de bucketlist. Bij veertig graden golfen in een woestijn, dat moet je ook eens hebben meegemaakt.

Hotels

Fairmont Sonoma
Je hebt hier de keuze uit vier restaurants en aangezien je in het wijngebied zit, kan je vijftig verschillende wijnen gewoon per glas bestellen.
www.fairmont.com/sonoma/

Estero Inn
Is uitzicht op de baai Morro Bay alleen niet genoeg? Oké, dan geven we je Estero Inn. Dit kleine hotel staat op palen in de baai. Dichter bij het water kom je niet. Het uitzicht vanuit de keurige kamers is schitterend.
www.esteroinn.com

John Muir Lodge
Vlak bij de reuzenbomen is het moeilijk om een echt luxe accommodatie te vinden, maar ook deze lodge is prima geschikt voor een overnachting
www.visitsequoia.com

The Westin Mission Hills Golf Resort & Spa
Dankzij twee PGA Championship-banen kan een golfliefhebber niet om het Westin Mission Hills Resort heen.
www.westinmissionhills.com

Laatste van Travel

0 0,00
Naar boven