Griekenland-bezoeken-redenen

Waarom je komende zomer naar Griekenland moet

Je kunt rustig zeggen dat het imago van Griekenland de afgelopen jaren een kleine deuk heeft opgelopen. Door financiële crises krijgen we al argwaan als we een Grieks restaurant binnenlopen en het programma Oh Oh Cherso heeft ook al – op zijn zachtst gezegd – geen goeds gedaan. Toch zou het zonde zijn om dit vakantieland pur sang over te slaan. Het bulkt nog steeds van de historische cultuur en heeft nog altijd oogstrelende eilanden en plaatsjes. Tel daar het mooie weer bij op en je vakantie voor de zomer van 2018 staat vast. Mocht je er desondanks nog niet over uit zijn wat voor type vakantie het wordt, dan hebben wij twee suggesties voor je:

Santorini

Zonder enige twijfel het mooiste eiland van Griekenland. Vergeet Kreta, Santorini (op de foto hierboven te zien) is the place to be. Op het eiland in de Egeïsche Zee vind je de rust van Ibiza en de schoonheid zoals Aphrodite het bedoeld heeft. De huizen zijn er in de mooiste – en bij elkaar passende – kleuren en stralen zowel plezier als rust uit. Huur een quad om de omgeving te verkennen en je bent een gelukkig mens.

Cultuur-historisch

Plato, Socrates en Aristoteles, alledrie komen ze uit Griekenland en hebben een behoorlijke vinger in de filosofische pap gehad. Maar dat is niet het enige bekende van de Griekse oudheid. Wat te denken van enkele architectonische gebouwen, zoals het Parthenon, Akropolis, de Tempel van Nikè en het Erechteion. Allemaal in Athene te bekennen. Mocht je dus niet voor Santorini kiezen, dan wacht jou een prachtige tour door de rijke geschiedenis van Athene.

Rest de vraag hoe je het beste naar Griekenland kunt vliegen? Met Polyplan! Zij organiseren al 30 jaar maatwerkreizen naar dit prachtige en veelzijdige land. Een onbezorgde trip waarin je niets tekort komt.