Vacheron-Constantin-horloge

Vacheron Constantin: het kan altijd beter

In 1819 gaat Jacques-Barthélemy Vacheron in zee met de jonge zakenman François Constantin, waardoor de naam Vacheron Constantin een feit is.

Het verhaal van dit horlogehuis begint echter al met de opa van Jacques-Barthélemy, die in 1755 een contract tekent als belofte zijn kennis over te brengen op een nieuwe leerjongen. Aangezien dit het oudste nog bekende document is van het huis, wordt dit gezien als het geboortecertificaat van de manufactuur. Dit maakt Vacheron Constantin officieel het oudste horlogehuis dat, zonder onderbrekingen, nog bestaat.

De ambacht van Vacheron Constantin vatten zij zelf samen onder het motto ‘Doe het beter indien mogelijk, hetgeen altijd mogelijk is’. Deze mantra zorgt voor een indrukwekkende collectie horloges die bescheiden blijven, maar qua technologie, afwerking en materialen niet te evenaren zijn. Collecties als Traditionelle, Malte en Quai de L’Ile zijn dan ook populair bij de clientèle die weet wat kwaliteit is, maar daar niet mee te koop wil lopen.
Het terechte boegbeeld van het huis blijft de Patrimony. Neem nou de uitvoering hier op de foto. Dit horloge heeft gecompliceerde functies als een moon phase en een retrograde datumaanwijzer. Andere huizen zouden dit benadrukken met allerlei opsmuk, waardoor wij liever op onze telefoon zouden kijken om te weten hoe laat het is. Vacheron Constantin niet. De sobere uitstraling wordt gewaarborgd terwijl het horloge pure luxe uitstraalt.